Archief van mei 30th, 2007

Vertrekkers en blijvers

De maand mei is qua personeelsbeleid een heel interessante geweest. Eerst was het de vraag of Geert Spieker (Stadspartij) zou terugkomen, daarna de vraag of wethouder Frank de Vries (PvdA) kon blijven. Conclusie: beiden blijven. Zijn we vervolgens net bekomen van het nieuws van het vertrek van Remco Kouwenhoven (VVD), lees ik opeens in de luncheditie van de Groninger Internet Courant (GIC) dat Ad Prins (PvdA) ermee stopt. Wat is er aan de hand?

Dat Remco Kouwenhoven ermee zou stoppen, lag voor de hand. Na de ook voor de VVD teleurstellende verkiezingen was er voor hem geen wethouderszetel beschikbaar, en oppositie voeren was naar eigen zeggen niet zijn sterkste kant. Met Drewes de Haan (GL, zie weblog) ben ik het eens dat dit nog best wel eens mee zou kunnen vallen.

In ieder geval een verlies voor de raad dat Remco weggaat, want hij was naar mijn smaak één van de betere raadsleden. Een breed bereik, initiatiefrijk, aansprekend en scherp in het debat. Zijn subtiliteit wordt nu wel eens node gemist. Overigens begrip voor zijn stap, zeker als een meerfrontenstrijd ten koste dreigt te gaan van gezin of gezondheid. En we hebben er alle vertrouwen in dat zijn eigen bedrijf het goed gaat doen.

Aparter is het bericht over het vertrek van Ad Prins. In de vorige periode vice-fractievoorzitter, en als woordvoerder Europapark onlangs nog goed voor een directe aanval op wethouder Dekker (GL). En nu, na het raadsdebat, het bericht van vertrek. Weer onrust in de PvdA, net nu de rust wat leek weer te keren. We wensen Ad in ieder geval veel succes met z’n werkzaamheden.

Intussen lijken de gelederen zich te sluiten rond een heuse PvdA-weblog. Een gezamenlijke, want ze doen het met z’n twaalven. De luncheditie van de GIC liet er geen gras over groeien: “… bij de PvdA lukt het maar niet om iemand te vinden met voldoende tijd en inspiratie om tegengas te bieden tegen de andere partijen, middels een eigen weblog.”

Hoezo denk ik dan, waar zijn ze in die fractie dan mee bezig? Wij (CDA) zijn met drie man en het lukt me in m’n eentje om een min of meer wekelijkse weblog in de lucht te houden, en ook andere kleine fracties lukt dit (D66, CU); waarom zou dat dan één van de twaalf PvdA’ers niet lukken? Ze zijn groot genoeg om er iemand voor vrij te spelen, niet?

Overigens startte de huidige vice-fractievoorzitter Fien Slors de eerste PvdA-weblog met een citaat uit één van mijn weblogs, dus een betere start had ik me niet kunnen wensen! Ik wens Fien en de anderen veel succes met de weblog. En nu volhouden met z’n twaalven!

 

1 reactie mei 30th, 2007


Kalender

mei 2007
M D W D V Z Z
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Berichten per maand

Berichten naar categorie