Archief van januari, 2009

Oude en nieuwe gezichten

De afgelopen raadsvergadering gaf veel nieuwe gezichten. Naast vertrekkend raadslid Jacqueline Kinds (PvdA) zat partijgenoot en opvolger Arjan de Rooij. Naast Geert Spieker (Stadspartij) zat partijgenoot en opvolger Robert Prummel. Jacques Wallage zat er nog en Roeland van der Schaaf (ook PvdA), werd opnieuw geļnstalleerd als raadslid.

Het was mooi om te zien, hoe over Jacqueline Kinds werd verteld op welke manier zij de afgelopen jaren het raadswerk heeft verricht: warm, betrokken en met een hart voor kinderen die weinig kansen krijgen. En ze hoeft zich geen zorgen te maken over haar opvolging, want Arjan de Rooij heeft al een paar keer laten zien het gevecht niet uit de weg te gaan.

Het was jammer om te zien dat Geert Spieker in zijn laatste volledige raadsvergadering was gedwongen afstand te nemen van een door zijn eigen Stadspartij ingediende motie. Hij zat er zichtbaar mee in z’n maag, en dat siert hem. Hij deed het met een keurige stemverklaring, maar op deze manier afscheid nemen is natuurlijk niet zijn keus. Er was hem meer gegund.

Het was apart om te zien dat de benoemingsprocedure voor de nieuwe burgemeester werd vastgesteld. De eerste voortekenen van het post-Wallage tijdperk worden zichtbaar.

En het was mooi om te zien dat Roeland van der Schaaf de raad (weer) binnenkwam. Ik ken hem als een ras-PvdA’er met een hart voor de Stad, dus dat moet wel goedkomen. Roeland, veel succes!

Reageer januari 31st, 2009

TomTom

0

Continue Reading 1 reactie januari 31st, 2009

Ergens over gaan

0

Continue Reading Reageer januari 26th, 2009

Tram:metaalmoeheid?

0

Continue Reading 4 reacties januari 24th, 2009

Van geen wijken

Het is toch weer wonderbaarlijk: komt er vanuit de wijken Gravenburg en De Held een goed uitgewerkt plan voor een jongeren- annex buurtcentrum voor deze wijken, schiet het college het bij monde van wethouder Van Schie (PvdA) zonder pardon af. Dit terwijl wethouder De Vries (ook PvdA) in april vorig jaar nog zei dat hij de wens voor voorzieningen in de nieuwe wijken bij Hoogkerk steunde! Ik begrijp het niet meer.

Wat heeft dit college nog meer nodig om eens serieus naar een initiatief van burgers uit de nieuwe wijken te kijken? Mooier kan je het toch niet krijgen?! Waarom een initiatief dat wijken aantrekkelijker maakt, ook voor de gezinnen die we zo graag aan ons willen binden, in de kiem smoren?

En politiek is het pad ook al geėffend: zie de uitspraken van wethouder De Vries, geen loze kreten maar gebaseerd op een leefbaarheids- en veiligheidsenquźte van de gemeente en enquźtes van de bewoners zelf. Zie ook de motie van CDA en VVD, die bij de begrotingsbehandeling is ingediend. Met de PvdA levert dat een meerderheid op in de raad voor voorzieningen in wijken die het college ook zegt te willen!

Maar nee, het college wil van geen wijken weten. Er zijn al voorzieningen in Hoogkerk en Vinkhuizen en er komt misschien wel iets bij de nieuwe school in het Reitdiep. Nou, ik weet niet wat voor idee het college bij buurtvoorzieningen heeft, maar in mijn woordenboek staat een buurtvoorziening toch echt in de buurt. En dan zo’n initiatief afschepen met een basketbalveld en/of hangplek voor jongeren, ik vind het ongelooflijk. Als initiatiefnemer zou ik me nu ook afgeserveerd voelen!

Gelukkig hebben we geen burgerinitiatief nodig om dit soort zaken in de raad te agenderen: ik pak deze handschoen op en ga er vanuit dat in ieder geval de VVD, maar ook andere fracties serieus naar dit initiatief willen kijken.

1 reactie januari 24th, 2009

Vorig bericht


Kalender

januari 2009
M D W D V Z Z
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Berichten per maand

Berichten naar categorie