Berichten in de categorie 'auto'

Nieuwe auto?

Afgelopen vrijdag kregen we de Voorjaarsbrief, die†inzicht geeft in de gemeentelijke financiŽn met het oog op het vaststellen van de begroting 2010 dit najaar. Nou, ik heb wel eens vrolijker post gehad, zo vlak voor het weekend. Crisis, bezuinigingen, personeelsstop, en ook geen inhuur van derden meer. Het is maar goed dat de Cultuurverandering al klaar is, anders hadden we Berenschot eruit moeten gooien!†Maar wat betekent dit voor het Forum?

Het is op zich niet zo’n vondst, maar je hoort er eigenlijk heel weinig over. Enerzijds zetten we veel geld in om jaarlijks de exploitatie van het Forum rond te krijgen, en anderzijds zitten we na te denken hoe we de komende jaren zo’n 40 miljoen structureel kunnen bezuinigingen. Dat is fors en de wethouder van financiŽn†gaf eerder dan ook al de winstwaarschuwing, dat er op termijn misschien†ook wel in voorzieningen zou moeten worden gesneden.

Ik weet wel, het ene geld is het andere niet, want niet alle middelen voor het Forum komen†van de gemeente en het investeringsdeel (om het Forum neer te zetten) is incidenteel. Maar de exploitatie en kapitaallasten zijn structureel en rechtvaardigen dus de vraag: in hoeverre kunnen de middelen van het Forum†ingezet worden om†de†bezuinigingen te beperken? En als je dat zou doen, wat zijn dan de consequenties? Wat bespaar je en wat kost het je?

Voor alle duidelijkheid: ik zeg†niet dat ik dit wil, maar ik wil wel weten in hoeverre het†een optie is, en hoe verstandig het is. Het lijkt me namelijk dat, als je zo’n beslissing over een miljoenenproject neemt aan de vooravond van een forse bezuinigingsronde, je helder moet zijn over de financiŽle consequenties.

Het is net als het kopen van een nieuwe auto in deze tijd van recessie: als je een mooi exemplaar op het oog hebt, terwijl je weet dat je de komende jaren de broekriem aan moet trekken, dan wil je ook weten hoe je ervoor komt te staan in het geval je het niet en in het geval je het wel doet. Misschien koop je de auto dan gewoon toch, maar dan heb je in ieder geval een weloverwogen keuze gemaakt. Alle kaarten op tafel!

5 reacties juni 6th, 2009


Kalender

juni 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Berichten per maand

Berichten naar categorie