Archief van mei 8th, 2007

Raadkracht

Het wordt me de raadsvergadering wel, eind deze maand. De voortekenen over de discussie over de kredietoverschrijding bij het Europapark wijzen tenminste op een indringend debat voor wethouder Frank de Vries (PvdA) en nu laat Geert Spieker (Stadspartij) weten dat hij in diezelfde raadsvergadering bekend maakt of hij doorgaat of niet. Toeval of niet?

Geert laat in een interview op de website van Binnenlands Bestuur weten dat hij in de komende raadsvergadering zal laten weten of hij doorgaat of niet. Hij heeft dit mede besloten omdat er discussie ontstond over het doorlopen van zijn raadsvergoeding tijdens de time-out.

Ik vind het jammer dat het zo loopt. Door te wijzen op het feit dat Geert z’n raadsvergoeding gewoon doorloopt (”betaald verlof”), wordt de suggestie gewekt alsof hij het om het geld zou doen. En iedereen die de voorman van de Stadspartij een beetje kent, weet dat dat niet waar is. Maar goed, dit kon er voor Geert ook nog wel bij.

Hoe dan ook, hij heeft nu besloten in de komende raad uitsluitsel te geven, en dat is weer politiek interessant. Want in dezelfde vergadering dat Geert aangeeft of hij doorgaat of stopt, ligt de wethouder van de dienst waarmee hij het het meest aan de stok heeft gehad, onder vuur op een manier die nog niet eerder deze raadsperiode is voorgekomen.

Wat ik ervan verwacht? Gaan er dingen veranderen in het Stadhuis of elders? Ik hoop er stiekem op dat de raad hoe dan ook zijn kracht toont, zowel in de beslissing van een enkel lid, als in een beslissing van de meerderheid over de kwestie Europapark.

 

 

1 reactie mei 8th, 2007


Kalender

mei 2007
M D W D V Z Z
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Berichten per maand

Berichten naar categorie