Berichten in de categorie 'groen'

Blij met groen

Het huidige college van PvdA, SP en GL staat bekend als een groen college. En dat is grotendeels terecht, want er gaat veel geld naar duurzaamheid en ecologie. Bij groenonderhoud is het echter precies andersom, daar moeten we het juist met minder geld doen. Voor veel fracties reden om het niveau van het beheer en onderhoud in de stad met argusogen te volgen. Halverwege de rit weten we niet of we blij moeten zijn of niet.

Bij de bespreking van de rekening in de laatste commissie Beheer & Verkeer zei collega Arjan de Rooij (PvdA) het treffend: “Moeten we hier nu blij mee zijn of niet?”. Hij had het daarbij over de cijfers van het groenbeheer, die niet zorgwekkend, maar ook niet geruststellend zijn. We zitten vaak precies op, soms net onder de norm, ondanks behoorlijk minder geld.

Positief gezegd weet wethouder Jannie Visscher (SP) de broek aardig op te houden ondanks de bezuinigingen. Het is natuurlijk knap als je hetzelfde lijkt te kunnen met veel minder geld.

Negatief gezegd zie je dat we op onderdelen de afgesproken normen niet halen, zonder dat er geld is om dit structureel op te lossen. Schuiven binnen budgetten kan wel, maar dan verschuif je ook het probleem. Actueel is het onkruid op de stoep, maar daar wordt extra op ingezet en dat zou zonder de bezuinigingen ook een probleem zijn geweest, volgens Visscher. Dus: zeg het maar.

Ondanks dat ik in de oppositie zit, ben ik blij dat ook na twee jaar het BORG-niveau voor het merendeel op peil is gebleven, en ik zou het echt fantastisch vinden als we erin zouden slagen het moeizaam en met veel geld opgebouwde niveau met structureel minder middelen vast te houden.

Maar gezond verstand zegt dat snijden in het beheer onherroepelijk leidt tot kwaliteitsverlies en meer groen in de stad. Neem me dus niet kwalijk dat ik (en ook andere fracties) de groenheid van de stad nauwlettend blijven volgen. De tweede helft is ook hier beslissend.

 

2 reacties juni 18th, 2008


Kalender

september 2023
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Berichten per maand

Berichten naar categorie