Berichten in de categorie 'uitkeringen'

Plat

Het was niet de meest gelukkige week voor wethouder Verschuren (SP). Eerst hoorde ik hem op Radio 1 de noodopvang voor asielzoekers in Groningen verdedigen, maar staatssecretaris Albayrak (PvdA) slaat de deur keihard dicht. En het voorstel over de flatscreens voor minima viel ook niet overal goed.

Een Groninger wethouder op de landelijke radio komt niet vaak voor, maar nu hoorde ik toch echt de Brabantse tongval van Peter Verschuren op Radio 1. Op locatie op de noodopvang, met het pleidooi deze langer open te houden, zolang het Rijk niet voor iedereen opvang regelt.

Nee hoor, was het antwoord van Albayrak in antwoord op PVV-vragen in de Kamer. De noodopvang gaat gewoon volgens planning eind 2009 dicht. En bovendien was het de opvatting van een enkele wethouder en niet van het college.

Zo, daar kon Verschuren het mee doen. Het lijkt mij toch dat de door hem geuite opvatting ook door collegeleden van andere politieke kleur wordt gedeeld. Stuurt Verschuren nu Wallage (ook PvdA) op Albayrak af?

Het tweede persmoment van Verschuren ging over de flatscreens voor de minima. Weer via de radio, nu Radio Noord, zei hij dat hij de vergoeding voor TV’s voor minima wilde verhogen, omdat ze recht hebben op een flatscreen. Tumult alom, verergerd door deze manier van uitdrukken. VVD “belachelijk” en CDA “overdreven” in de gordijnen en linkse partijen die het een prima voorstel vinden. 

Toen kreeg Verschuren hulp van partijgenoot Jannie Visscher. Het gaat hier om een landelijke NIBUD-norm en er was volgens haar immers door de raad een motie aangenomen om de normen tot NIBUD-niveau te verhogen? Helaas pindakaas, RTV-Noord groef de stukken op en zag al snel dat de GroenLinks-motie destijds (juni 2007) was afgewezen. Zelfs de SP was tegen! Reactie Visscher: de motie is misschien toen wel afgewezen, maar de meerderheid van de raad is voor. Ja, zo ken ik er nog een paar, begin er dan niet over!

Conclusie: twee keer een platte discussie en werk aan de winkel voor de coalitie. Het zou zo maar kunnen leiden tot twee moties, waarvan ik er één wellicht wel en de ander zeker niet zal steunen. Uitlokking zegt u? Nee hoor, het zou mij tegenvallen als deze moties intussen niet al in voorbereiding zijn.

10 reacties oktober 23rd, 2008


Kalender

juli 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Berichten per maand

Berichten naar categorie