Berichten in de categorie 'studenten'

Suf?

Eens in de zoveel tijd komen de Jonge Socialisten met een item, gericht tegen het CDA, en vaak is dat wel lachen. Nu hebben ze ons op de korrel naar aanleiding van een uitspraak van Joop Vogel in de raadscommissie R&W. ‘CDA wil Groningen zo suf mogelijk’ is hun best humoristische titel. Jammer genoeg blijft het niet zo leuk, want voor de rest is het stuk gebaseerd op onjuistheden. Even een paar feiten:

1. De reactie van de JS komt zo’n anderhalve week na de raadscommissie;

2. Dat is altijd nog sneller dan de kritiek van de PvdA-fractie, want die moet nog komen;

3. Volgens de JS wil het CDA de stad Groningen studentenloos maken (zie vergelijking met Drachten), terwijl wij alleen de grenzen van de groei willen verkennen. Kennelijk ontgaat deze toch zo duidelijke nuance de JS ten enen male. Suf of gewoon even lekker een karikatuur maken van een christen-democratisch standpunt?

4. Drachten (gemeente Smallingerland) is blijkbaar de sufste gemeente. Eén keer raden wat de grootste fractie in de raad van Smallingerland is…

5. “Zonder studenten zou Groningen weinig spannender zijn dan een CDA-bijeenkomst”: zie onder 3 en inderdaad, tegen de spanning op de PvdA-bijeenkomsten van de laatste tijd kunnen we niet op!

6. En dan de ergste: “drie éminences grises”? OK, Joop is 50+ en Bernard is 60+, en ik krijg al wat grijze haren van dit linkse college, maar met mijn 37 jaar ben ik nog steeds jonger dan het gemiddelde PvdA-raadslid. Laat de JS daar eens iets aan doen!

Conclusie: best even lachen, schieten op het CDA, maar zonder echt recht te doen aan de feiten is het niet meer suf, maar laf.

2 reacties december 13th, 2008

Inleveren

Er wordt wat ingeleverd de laatste tijd: het begint met de studenten, die massaal hun verkeersborden inleveren bij de politie, daarna het bericht dat we politiechef Ronald Zwarter moeten inleveren, en dan vandaag de kop in de krant dat veel Noorderlingen bang zijn volgend jaar ook te moeten inleveren. En ik weet er zelf ook nog wel één…

Het is natuurlijk ook wel apart; jarenlang hangen de verkeersborden ongestoord in de gezamenlijke woonkamer, en dan opeens is het inleveren geblazen, anders krijg je de politie op bezoek. Nog opmerkelijker dan deze handhavingsactie is de respons: halverwege de deadline van 1 oktober al 150 borden binnen! Nu hopen dat de effecten blijvend zijn, want borden zijn duur en de diefstal ervan kost de gemeente handenvol geld.

En dan het vertrek van Ronald Zwarter. We raken een betrokken politiechef kwijt die in een betrekkelijke korte tijd toch veel heeft gedaan, en met wie de contacten steeds prima zijn geweest. Om deze redenen voelt het als inleveren. Maar laten we ook vooruit kijken: ik ben benieuwd wie zijn definitieve opvolger wordt.

In het Noorden is de Miljoenennota niet overal met applaus ontvangen. Moet je er nou blij mee zijn of niet? Het lijkt een klein plusje te gaan worden, maar garanties zijn er niet. Wat wel vaststaat is dat het Rijk meer uitgeeft en dat de gemeenten dan ook meer geld krijgen (het zgn. accres gaat omhoog).

Dat levert ook extra mogelijkheden op voor de gemeente Groningen. En laten we nou niet direct aan het uitgeven slaan, maar ook eens kijken naar mogelijkheden om de dreiging van een forse verhoging van de OZB te temperen: accres omhoog. OZB omlaag. We zullen zien of het college bereid is op dit punt in te leveren.

Reageer september 17th, 2008


Kalender

juli 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Berichten per maand

Berichten naar categorie