Archief van november, 2011

De brief die nooit kwam

Het college van B&W heeft op 26 oktober jl. van het college van GS een brief gekregen over de overname van de aandelen van Enexis. Die brief viel tegen, en de opvatting van de Staten over de aandelenaankoop ook.

Hieronder de brief waar wethouder Dekker op gehoopt had:

Aan: het college van B&W van Groningen 

Van: de Provincie Groningen

Geacht college, beste Karin,

Als provinciaal toezichthouder op de gemeentelijke financiėn weten we van de problemen die je hebt om al die grote projecten rond te breien. Voor het Forum hadden we je al gewaarschuwd, maar met dank aan de VVD hebben we dat nog kunnen redden. Maar je zit ook met Meerstad, de Zuidelijke Ringweg en de tram. Ja, jij noemt het altijd Regiotram, maar wij weten nog niet of dat doorgaat, hoor! Dat weten we pas na 2015.

Dat je veel risico’s loopt, is dus duidelijk. Wat te doen? Belastingverhoging kan niet meer, want jullie zitten al aan de top en met de SP in het college kom je ook niet aan de sociale voorzieningen. En die Schroor (hij zat vroeger bij ons) blijft maar geld claimen voor cultuur. Lastig, want je hebt ze nodig voor je meerderheid.

Maar weet je wat? Wij hebben nog wat geld op de plank liggen, wat is overgekomen uit IJsland. En jullie hebben aandelen in Enexis, wat wel eens meer kan opleveren dan het geld saai op de bank zetten. Ja, de gemeenten hebben wel ruzie met Enexis over van wie de lantaarnpalen zijn, maar dan ga je toch gewoon lekker procederen?

Wat ik bedoel is dit: als wij nou die aandelen kopen, dan kan jij je weerstandsvermogen opkrikken, iedereen blij! Ik stel voor 35 mln. Dat bedrag moet je bekend in de oren klinken, niet? Nou gaan op zich Provinciale Staten hierover, maar dat fixen we wel. Laat maar even weten of we een deal hebben. Ik zal Twitter in de gaten houden!

Hartelijke groeten,

De provincie.

5 reacties november 9th, 2011


Kalender

november 2011
M D W D V Z Z
« Okt   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Berichten per maand

Berichten naar categorie