Archief van december, 2010

Uitspraken 2010

U hebt de blog misschien gemist, maar omdat KPN en Telfort moeite hadden met het verwerken van mijn verhuizing, heb ik maanden zonder telefoon, mail en Internet gezeten. Excuses aan iedereen die mij hierdoor niet of later heeft kunnen bereiken. Maar nu functioneert alles weer: net op tijd om het jaar uit te vliegen met 12 opvallende citaten uit 2010!

Even vooraf: deze lijst is verre van compleet en zeker niet ongekleurd. De citaten zijn van na de verkiezingscampagne.

“Deze slechte, rechtse wet.” Wethouder Frank de Vries maakt in het debat over de anti-kraakwet op een rechtstatelijk uiterst dubieuze manier onderscheid tussen landelijke wetgeving die door een overwegend linkse of door een overwegend rechtse meerderheid is aangenomen.

“Wij van WC-eend adviseren WC-eend”. Matthias Gijsbertsen (GL) maakt met een verwijzing naar de reclame duidelijk dat een advies onafhankelijk dient te zijn.

“ALV’s kopen geen straaljagers”. PvdA’er Arjan de Rooij geeft naar aanleiding van de Forumdiscussie de verhouding aan tussen opvattingen in de partij en die van de fractie.

“Ik zeg het toch maar, in navolging van Rottenberg. Kabinet Bruin I is geboren. Het worden gure tijden.” Karin Dekker (GL) linkt op Twitter het kabinet aan het Nazi-regime.

“Het is volstrekt verwerpelijk en niet respectvol om met zo’n vergelijking je politieke punt proberen te maken.” CDA en VVD hekelen in een open brief de verwijzing van Dekker naar de Tweede Wereldoorlog.

“Show me the money”. In het Forumdebat in juni heeft het college het geld voor het Forum opnieuw en ondanks eerdere beweringen niet rond, wat leidt tot een tegenstem van het CDA.

“(…) dat er onder geen beding een atmosfeer moet ontstaan waarbinnen haatdragende acties als deze salonfähig, gebagatelliseerd of onder het vloerkleed geschoven worden”. De raad spreekt zich naar aanleiding van de poging tot brandstichting bij de moskee in Selwerd unaniem uit tegen anti-islamitisch sentiment.

“Wij gaan voorshands niet over tot invoering van reclamebelasting”. EZ-Wethouder Ton Schroor (D66) gooit in het debat over het Ondernemersfonds  in eerste instantie de deur voor invoering van deze controversiële belasting niet dicht. Collega Dekker doet dit later (gelukkig) wel.

“Ik ken mijn pappenheimers”. VVD’er Joost van Keulen neemt ondernemers tegen zichzelf in bescherming en stemt tegen het Ondernemersfonds.

“Misschien vinden ze het wel leuk”. Wethouder Visscher haalt zich met haar standpunt over olifanten in de Sinterklaasoptocht de woedende reactie van menig dierenliefhebber op de hals.

“We zijn nooit kritisch geweest, we waren steeds tegen”. Kirsten de Wrede (PvdD) reageert met humor op de stelling dat de Partij voor de Dieren kritisch tegenover het Forum stond.

“Wij hebben met ongeloof geluisterd en zijn buitengewoon verontwaardigd”. Peter Rehwinkel geeft namens het college een verklaring af waarin juridische stappen tegen de provincie worden aangekondigd wegens het afketsen van de 35 miljoen voor het Forum.

Nou, dat was dan 2010. Nog één welgemeende uitspraak van mijn kant: “Veel heil en zegen in 2011!”

2 reacties december 31st, 2010


Kalender

december 2010
M D W D V Z Z
« Okt   Jan »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Berichten per maand

Berichten naar categorie