Berichten in de categorie 'sport'

Sportief

Het zal je maar gebeuren; burgemeester Walage liet zich afgelopen woensdag in het debat over de brand in de Euroborg van zijn sportiefste kant zien, en gaf toe dat ook de gemeente (brandweer, politie) steken had laten vallen. Vervolgens wordt hij een dag later door de KNVB alsnog op een wel heel stevige manier pootje gehaakt over het WK 2018. Vervelend genoeg, maar waarom moet ‘de coalitie’ zich er nou mee bemoeien?

Het ging zo goed in de raadscommissie F&V. Wallage toonde zich groot genoeg om toe te geven dat de stadionbrand meer was dan “een onhandige samenloop van omstandigheden” zoals hij daags na de brand had gezegd. En ook het gemeentelijk aandeel in deze kwestie bleek groter dan eerst uit de beeldvorming naar voren kwam. Prima discussie, alle fracties tevreden, zelfs geen debat in de raad meer nodig.

Maar dan gisteren. Dat secretaris-generaal Been van de KNVB ons waarschuwt dat we het WK 2018 gaan missen als we geen stadion kunnen leveren van minstens 40.000 toeschouwers, is fair, maar dat hij daarna begint met lelijke kwalificaties over politieke moed en draagkracht, is niet zo sportief meer.

Want kijk maar eens naar de huidige situatie in de Stad: een nagelnieuw stadion dat wel wat wordt uitgebreid, maar bouwkundig nooit de 40.000 zal kunnen halen en een gemeentekas die (na 2 jaar!) geen nieuw stadion mogelijk maakt, en waar er zelfs over veel geringere investeringen voor de amateursport (Sport in beeld) al geruime tijd politieke discussie wordt gevoerd.

Wat een gedoe dus allemaal, terwijl ieder weldenkend mens kan uitrekenen dat een Groningse garantie voor die 40.000 toeschouwers binnen de door de KNVB gehanteerde termijn (”enkele maanden”) onbereikbaar is. En er is geen enkele burgemeester die met zijn bevlogenheid die 20.000 extra stoeltjes erbij kan regelen. Ik ben helemaal niet te beroerd om dit college eens van te weinig daadkracht te betichten, maar ik kan deze uithaal van de KNVB-secretaris echt niet volgen.

Ik was ook heel verbaasd over de gezamenlijke reactie van de coalitiepartijen. Waarom hier zo snel de gelederen over gesloten, terwijl er al eerder kritiek is geweest op het bastion van de drie coalitiepartijen? Inhoudelijk ligt het college hierover niet onder vuur, dus doet de verdediging wat overdreven aan. Want ook voetbalkenner en oppositiegenoot Geert Spieker (Stadspartij) ziet in dat het niet kan: “We zijn gewoon niet groot genoeg”. Sportief.

2 reacties augustus 22nd, 2008


Kalender

juni 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Berichten per maand

Berichten naar categorie