Berichten in de categorie 'parkeren'

Asperges

De meeste van u hebben de beelden wel gezien: wethouder Jaap Dijkstra (PvdA, Economische Zaken) genoot afgelopen week op een hoogte van zo’n 50 meter van een aspergelunch, aangeboden door de uitbaters van de nieuwe Saturn aan het Sontplein. Een opening die door ondernemers in de binnenstad met Argusogen wordt bekeken…

Hij moet het haast wel kunnen hebben zien liggen vanaf die hoogte, de binnenstad. Dezelfde binnenstad waar dit college nog steeds geen visie op heeft. En dan is de opening van weer een binnenstadsconcurrent op zich al pikant.

Want er wordt wel beweerd dat dit soort winkels geen invloed heeft op de klandizie voor de binnenstad, maar ik heb er een hard hoofd in. Op zich zijn deze winkels wel een aanwinst voor de stad, maar de binnenstad en haar ondernemers zijn zo kwetsbaar. Zeker omdat de bereikbaarheid en het parkeren in de binnenstad nog lang niet goed geregeld zijn. Grote winkels aan de stadsrand zijn prima, maar zorg er dan wel voor dat de binnenstad ook aantrekkelijker wordt; en die beweging zie ik nog niet.

Trouwens, het nieuwe parkeerbeleid van het college is er ook nog steeds niet. Zou er een verband zijn? Zou het vastzitten op de wens tot verbetering van de binnenstadseconomie (Dijkstra) versus Dekkers queeste tegen auto’s in de binnenstad? Moet de aimabele EZ-wethouder Dijkstra nu opeens keihard gaan onderhandelen met de gehaaide verkeerswethouder Dekker? Je ziet het voor je…

Hoe dan ook, het als EZ-wethouder openen van grote winkels aan de stadsrand is ook een beleidsuitspraak. Namelijk dat je er vanuit gaat dat de stad als geheel er beter van wordt. Maar ik houd m’n hart vast voor de binnenstad. Mij lijkt het in ieder geval zaak voor wethouder Dijkstra om nu ook te gaan strijden voor de ondernemers die daar hun geld verdienen. En iedereen weet, bij de binnenstad gaat het om drie dingen: bereikbaarheid, bereikbaarheid, bereikbaarheid.

 

6 reacties mei 10th, 2008


Kalender

juni 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Berichten per maand

Berichten naar categorie