Archief van januari 17th, 2007

Bedenkelijk

GroenLinks stelt het college mondelinge vragen over politiecontroles op fietsverlichting. Fractievoorzitter Drewes de Haan is geėrgerd omdat de politie fietsverlichting controleert en daarbij ook fietsers beboet die een knipperlichtje op hun jas of tas hebben vastgemaakt. Klinkt sympathiek, maar deze opstelling staat op gespannen voet met de rechtsstaat.

Collega Drewes de Haan liet zijn ergernis gisteren de vrije loop op nota bene de voorpagina van het Dagblad. Citaat: “Ook wij vinden het nodig dat fietsers licht voeren. Hoe dat dan vastzit, vinden wij minder belangrijk.”

Klinkt best wel lekker vlot, maar de wet vindt wél belangrijk ‘hoe het dan vastzit’. Wat hier in feite gebeurt, is dat GroenLinks morrelt aan democratisch vastgestelde wetgeving. Met als gevolg dat degene die wij hebben aangesteld om deze wet te handhaven, de politie, een veeg uit de pan krijgt. Ze staan in hun hemd, want blijkbaar zien ze het allemaal niet goed, terwijl ze gewoon de wet uitvoeren!

Een tweede gevolg is dat overtreding van de wet wordt gestimuleerd. Hiermee laat GroenLinks haar anarchistische kant zien. Ik zal vast niet de enige zijn die daarbij onwillekeurig aan krakers moet denken. De wettelijke bepalingen over fietsverlichting gelden overal, maar niet in de GroenLinkse vrijstaat Groningen. Welke wet is er de volgende keer aan de beurt?

Nu zult u zeggen: GroenLinks mag dit toch wel vinden? Ja hoor, het standpunt is op zich legitiem, maar ga dat dan in Den Haag roepen, want dįįr worden de wetten gemaakt. Het inzetten van Halsema c.s. in de Tweede Kamer is een stuk stoerder dan de politie hier in de rug aan te vallen.

En die vragen aan het college? Ach, het college kan er niet zoveel mee, want het lijkt me dat de burgemeester hierover gaat. En ook Wallage heeft de politie niet aan een touwtje. Het kan zijn dat de burgemeester toezegt met de politie te gaan praten, maar zelfs dat zou ik al een verkeerd signaal vinden in reactie op vragen van zo’n bedenkelijk allooi. 

 

 

 

 

10 reacties januari 17th, 2007


Kalender

januari 2007
M D W D V Z Z
« Dec   Feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Berichten per maand

Berichten naar categorie