Archief van januari 3rd, 2007

Narrig

Wie mij een beetje kent, weet dat ik een grote fan ben van onze lokale omroep OOG. Niet alleen omdat zij werk maken van het lokale nieuws, maar ook omdat zij met een grote groep vrijwiligers werken die en passant worden opgeleid voor het radio- en TV-vak. Ik voelde dan ook met ze mee toen ze vanavond in de uitzending iets van hun eigen emoties lieten doorschemeren. En ik herken er iets in van mijn eigen gevoel bij de jaarwisseling.

Wat is het geval? Bij wijze van oudejaarsstunt is opnieuw de joker van de stadsmarkering van de A7 aan de Oostgroningse kant gestolen. “Drie keer is scheepsrecht”, hoopte de verslaggever van OOG-TV, die duidelijk liet merken dat het ontvoeren van de joker ook nu weer niet echt grappig werd gevonden. ‘Narrig’ waren ze bij OOG en ik kon wel met ze meevoelen.

Vooral ook omdat ik zelf ‘narrig’ ben over Oud en Nieuw. Want ook nu weer hebben verschillende inwoners van onze stad het nodig gevonden bushokjes te vernielen, brievenbussen op te blazen of ruiten in te gooien. Het kan mij niet schelen dat mensen voor duizenden euro’s aan vuurwerk de lucht inschieten, maar van andermans spullen blijf je af. Regels van mijn en dijn schijnen van 31 december op 1 januari niet te gelden, daar weten Arriva, TNT-post en de winkeliers in Beijum-West alles van. Ook in mijn eigen buurt moesten de bushokjes aan de Venuslaan en de Zonnelaan eraan geloven. Zo zinloos, ik kan er niet aan wennen en ik wil er ook niet aan wennen.

Maar we hebben het ergste nog niet gehad. Er zijn ook mensen die tijdens de jaarwisseling misbruik maken van de regeling voor brandplaatsen en op verkeerde plaatsen te hoge vuren stoken met huisraad, kerstbomen en waar men verder maar vanaf wil. En als de brandweer dan komt om te blussen, krijgen ze vuurwerk naar hun hoofd gegooid of erger. Dan moet de ME nota bene ingrijpen om de brandweer zijn werk te laten doen! Daar word ik nou ‘narrig’ van.

OK, het is maar één keer per jaar Oud en Nieuw en er zal ook wel alcohol in het spel zijn, maar dat vind ik geen excuus. En ja, het is wel eens erger geweest en we doen het beter dan in het Westen, maar dat helpt me niet van m’n narrige gevoel af. Ik heb gewoon geen zin om me neer te leggen bij een jaarlijkse vernielpartij in december, maar ik zie ook zo snel geen uitweg. Wie o wie zet me op het goede spoor?

55 reacties januari 3rd, 2007


Kalender

januari 2007
M D W D V Z Z
« Dec   Feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Berichten per maand

Berichten naar categorie