Archief van december 3rd, 2009

Campus binnenstad

En hij doet het weer: in de Gezinsbode brengt collega Prummel (Stadspartij) een punt naar voren en doet hij net of hij de enige in de raad is die eraan gedacht heeft.  Ik wil graag naar de inhoud blijven kijken, maar zo maakt Prummel het ons niet erg gemakkelijk.

Het is een truc en hij heeft hem eerder uitgehaald: net doen of je iets nieuws hebt bedacht en dan anderen daar publiekelijk hun mening over vragen. Het duidelijkste voorbeeld is de discussie over het afvoeren van sloopafval ten behoeve van Forum en Oostwand via de Poelestraat; de hele raad had zitten slapen en Prummel was de enige die zat op te letten. Feitelijk was het andersom, want later bleek dat met enige navraag al zijn punten konden worden weerlegd.

Toch lijkt hij daar niet mee te zitten, en daarom doet hij het bij de studentenhuisvesting opnieuw. Hij poneert het aloude idee van een campus op Zernike, ziet voordelen voor studenten en gezinnen, oplossingen voor wijken als Selwerd en wil weten wat de andere partijen ervan vinden. Laat zich interviewen voor de woonstudio’s voor studenten, die zeker niet door hem bedacht zijn. Een opzichtige poging om de regie te pakken, op een onderwerp waar de Stadspartij zich nog weinig heeft laten zien.

Want waar was de Stadspartij, toen het CDA de problemen met de 25%-norm serieus nam en een 15%-norm voorstelde? Waar was de Stadspartij, toen men in Vinkhuizen-Noord klaagde over al die gezinswoningen die werden omgebouwd tot studentenwoningen? Waar was de Stadspartij, toen de wijkraad Selwerd de noodklok luidde? Mijn eigen partij, SP, CU en misschien vergeet ik nog wel een partij zijn hier al veel eerder in actie gekomen, en dan moet je als afwezige partij nu niet zo hoog van de toren blazen.

Dan inhoud: ik zie de campus op Zernike ook helemaal niet zitten; extra studentenhuisvesting daar of op het terrein van de SuikerUnie vind ik prima en is misschien wel noodzakelijk, maar de binnenstad is en blijft onze campus. Ik moet er niet aan denken dat al die gezelligheid, dynamiek en fleur die de studenten aan onze binnenstad geven wordt overgeheveld naar Zernike. En de neiging om vervolgens ook universiteitsgebouwen te verplaatsen wordt dan wel erg groot.  Ja, het is ingewikkelder, maar ik blijf liever werken aan balans in de wijken dan te kiezen voor een bloedeloze binnenstad.

5 reacties december 3rd, 2009


Kalender

december 2009
M D W D V Z Z
« Nov   Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Berichten per maand

Berichten naar categorie