Inleveren

17 september 2008

Er wordt wat ingeleverd de laatste tijd: het begint met de studenten, die massaal hun verkeersborden inleveren bij de politie, daarna het bericht dat we politiechef Ronald Zwarter moeten inleveren, en dan vandaag de kop in de krant dat veel Noorderlingen bang zijn volgend jaar ook te moeten inleveren. En ik weet er zelf ook nog wel één…

Het is natuurlijk ook wel apart; jarenlang hangen de verkeersborden ongestoord in de gezamenlijke woonkamer, en dan opeens is het inleveren geblazen, anders krijg je de politie op bezoek. Nog opmerkelijker dan deze handhavingsactie is de respons: halverwege de deadline van 1 oktober al 150 borden binnen! Nu hopen dat de effecten blijvend zijn, want borden zijn duur en de diefstal ervan kost de gemeente handenvol geld.

En dan het vertrek van Ronald Zwarter. We raken een betrokken politiechef kwijt die in een betrekkelijke korte tijd toch veel heeft gedaan, en met wie de contacten steeds prima zijn geweest. Om deze redenen voelt het als inleveren. Maar laten we ook vooruit kijken: ik ben benieuwd wie zijn definitieve opvolger wordt.

In het Noorden is de Miljoenennota niet overal met applaus ontvangen. Moet je er nou blij mee zijn of niet? Het lijkt een klein plusje te gaan worden, maar garanties zijn er niet. Wat wel vaststaat is dat het Rijk meer uitgeeft en dat de gemeenten dan ook meer geld krijgen (het zgn. accres gaat omhoog).

Dat levert ook extra mogelijkheden op voor de gemeente Groningen. En laten we nou niet direct aan het uitgeven slaan, maar ook eens kijken naar mogelijkheden om de dreiging van een forse verhoging van de OZB te temperen: accres omhoog. OZB omlaag. We zullen zien of het college bereid is op dit punt in te leveren.

Bericht onder: geld, studenten

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

maart 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meest recente berichten