Oude en nieuwe gezichten

31 januari 2009

De afgelopen raadsvergadering gaf veel nieuwe gezichten. Naast vertrekkend raadslid Jacqueline Kinds (PvdA) zat partijgenoot en opvolger Arjan de Rooij. Naast Geert Spieker (Stadspartij) zat partijgenoot en opvolger Robert Prummel. Jacques Wallage zat er nog en Roeland van der Schaaf (ook PvdA), werd opnieuw geďnstalleerd als raadslid.

Het was mooi om te zien, hoe over Jacqueline Kinds werd verteld op welke manier zij de afgelopen jaren het raadswerk heeft verricht: warm, betrokken en met een hart voor kinderen die weinig kansen krijgen. En ze hoeft zich geen zorgen te maken over haar opvolging, want Arjan de Rooij heeft al een paar keer laten zien het gevecht niet uit de weg te gaan.

Het was jammer om te zien dat Geert Spieker in zijn laatste volledige raadsvergadering was gedwongen afstand te nemen van een door zijn eigen Stadspartij ingediende motie. Hij zat er zichtbaar mee in z’n maag, en dat siert hem. Hij deed het met een keurige stemverklaring, maar op deze manier afscheid nemen is natuurlijk niet zijn keus. Er was hem meer gegund.

Het was apart om te zien dat de benoemingsprocedure voor de nieuwe burgemeester werd vastgesteld. De eerste voortekenen van het post-Wallage tijdperk worden zichtbaar.

En het was mooi om te zien dat Roeland van der Schaaf de raad (weer) binnenkwam. Ik ken hem als een ras-PvdA’er met een hart voor de Stad, dus dat moet wel goedkomen. Roeland, veel succes!

Bericht onder: burgemeester, raad

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

maart 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meest recente berichten