Verbluffend

19 november 2008

Bij de begrotingsraad werd het al duidelijk: het Groninger Forum is de meest heikele kwestie dit najaar. En het gaat ook opeens erg snel, want afgelopen maandag een extra commissievergadering en volgende week behandeling in de raad. Niet iedereen ging op dezelfde manier met deze volgorde om.

Het voorlopig bedrijfsplan van de Forum-organisatie vond het zelf verbluffend dat er in korte tijd zoveel was gerealiseerd. Dat zou best kunnen, maar wat ik vooral verbluffend vind, is dat er tot op microniveau bekend is welke activiteiten waar gaan plaatsvinden, inclusief allerlei technische details, terwijl de financiŽn op hoofdlijnen nog steeds grote gaten laten zien.

Geen misverstand hoor, ik vind het concept van het Forum nog steeds fantastisch en kan ook helemaal enthousiast raken van†al die mooie beelden, moderne architectuur en spraakmakende synergie.

Maar†wat ik zie gebeuren is dat sommigen verliefd raken op het concept en daardoor in hoger sferen raken. En dat is niet bevorderlijk voor de besluitvorming,†want daarbij horen je beide benen gewoon op de grond te staan. Je kunt in het concept geloven, maar het gebouw moet je betalen.†

En dan nog de archeologie. Logisch dat op die plek onderzoek wordt verricht en we zijn†akkoord gegaan, ook al vinden we het wel een boel geld. Bij de begrotingsbehandeling gingen PvdA en SP ook akkoord, zonder voorbehoud. Verbluffend was het dat ze het waagden om tijdens de commissiebehandeling 5 dagen later volledige betaling door de gemeente ter discussie te stellen: daar waren ze†wel wat laat mee!

De beantwoording door het college leverde niets nieuws op, dus we zullen zien wat hier in de raad mee gebeurt. Wordt vervolgd.

Bericht onder: Forum, raad

1 reactie Voeg eigen reactie toe

  • 1. Bert  |  21 november 2008 om 21:29

    Ik denk dat de gemeenteraad zich eerder zorgen moet maken over de kosten van reintegratieprojecten. 537.000 euro per persoon zou dit kosten. Deze bevindingen liggen in de lijn van eerdere onderzoeken waaruit ook bleek dat honderden miljoenen werden verspild aan dure externe bureaus.

    Eveneens moet ook maar eens kritisch gekeken naar de omvang van de Sociale Dienst in de stad. Het aantal uitkeringsgerechtigden is best gedaald de laatste jaren maar het aantal ambtenaren niet. Dat is op zich best vreemd.

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

mei 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Meest recente berichten