Kennedy

28 augustus 2008

Een spetterende opening van wethouder Frank de Vries op de vernieuwde website van de Jonge Socialisten. Opvallend felle kritiek op een weblog waarin ik onder meer het gebrek aan dynamiek van dit college en enkele coalitiefracties op de korrel neem. Zeker een open zenuw geraakt…

Eigenlijk is de boodschap van De Vries heel simpel: dit college van PvdA, SP en GroenLinks voert veel zaken uit die door het vorige college, met CDA, in gang zijn gezet. Dan is het lastig oppositievoeren en ben je schijnheilig als je dat wel doet. Dus je mond houden en je niet bemoeien met linkse politiek.

Dat doe ik dus wel. En wat De Vries vergeet te vermelden, is dat wij ondanks onze 3 zetels groot genoeg zijn om - naast kritiek – ook complimenten te geven aan dit college als ze, wat inderdaad regelmatig voorkomt, weer eens CDA-beleid uitvoeren. En als dat regelmatig gebeurt, de voorbeelden geeft hij zelf, dan zijn er twee smaken: of het college is niet links, of het CDA is dat wel.

Dat De Vries van ons geen enkel argument heeft gehoord om de koers te veranderen, komt ook omdat hij niet genoeg luistert. Voorbeeld: toen het een jaar geleden over studentenhuisvesting ging, hebben we al bij motie een 15%-norm voorgesteld. Iedereen tegen, inclusief wethouder. Een jaar later kwam hij alsnog met de 15%-norm, zonder het CDA te vermelden, alsof hij met iets nieuws kwam. Over schijnheilig gesproken!

Nee, hier gaat het ten diepste niet om. Wat De Vries waarschijnlijk echt dwarszit, is dat ik de fletsigheid van dit college benoem. Zoals Amerikaanse presidentskandidaten worden vermorzeld door de zinsnede: “You are no Kennedy” heeft De Vries er last van dat hij geen Smink is.

En het is natuurlijk ook lastig links college te spelen als je veel CDA-beleid uitvoert. Wat te doen: dan maar een lekker potje moddergooien tegen het CDA. Daar heeft hij als wethouder Grondzaken genoeg verstand van!

Bericht onder: Bestuur

4 reacties Voeg eigen reactie toe

 • 1. Karin  |  28 augustus 2008 om 16:13

  Hear Hear! :-)

 • 2. Jorn  |  28 augustus 2008 om 16:38

  De geheel vernieuwde site, zoals u schrijft, is te bereiken onder http://www.jsgroningen.nl

 • 3. Alex Scheijbeler  |  30 augustus 2008 om 16:22

  Nou Smink, de Vries beide liever niet! Maak dan een goede vergelijking de Vries en Smink zijn lang geen Gietema! Waren ze dat maar genetisch voor 15% geweest, dan zie je tenminste behoorlijke, sociale betrokken, fatsoenlijke beleid. De Vries is inderdaad schofferend, kwetsend, maar dan kun je hem ook weer niet verwijten zo is de man blijkbaar. Maar het beleid van Frank de Vries is wel heel makkelijk te verklaren floride psychotisch beleid. Binnen de PvdA heeft blijkbaar Frank en zijn rebellen club JS ( aanverwanten kwajongens) de macht kunnen grijpen. Over de huidige JS heb ik al eens iets gezegd. Kinderen die niet willen blubberen in de natuurtuin, maar ook geen natuureducatie wensen. Ze willen eigenlijke helemaal niks dan vuurtje stoken onder aanvoerderschap van hopman Frank. En Frank is een kwajongen die zichzelf slecht kan uitdrukken, wat weer tot uitdrukking komt in het floride psychotische beleid van deze stad. Nou dat wil ik geen links noemen.

 • 4. Jan Seton  |  05 september 2008 om 19:33

  @Jorn: Je ziet, zomaar gratis reclame bij het CDA!

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

maart 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meest recente berichten