Feest

14 november 2007

Het is op zich gebruikelijk dat er bij de begrotingsbehandeling rekenmachines aan te pas komen, het gaat immers om de financiŰle cijfers. Maar dit jaar wordt het wel heel spannend, met dank aan het extra geld van de stadsmeierrechten. Het college maakt zich zorgen of we er vanmiddag wel uitkomen en houdt de rekenmachines in de aanslag…We hebben vanmiddag en vanavond 25 miljoen extraáte verdelen. Dat levert wensenlijstjes op en het college vreest het scenario dat we aan het eind van de avond ruim bovenádie 25ámiljoen gaan uitkomen. Dan is Leiden in last.

Veel staat of valt met de begrotingsdiscipline van de fracties. Kunnen we het opbrengen om bij elk amendement ook een dekking aan te geven, dan is er niet zo veel aan de hand. Dan ontstaat er gewoon een andere verdeling van hetzelfde bedrag.

Lastig wordt het pas als de raad ongedekte wensen vastlegt, en het college op pad stuurt om hier dekking voor te vinden. Dit staat de raad vrij, maar levertáwel het probleem op dat het college vreest.

Mijn mening: laat het gewoon maar gebeuren, vanmiddag. Als het stof aan het einde van de vergadering is neergedwarreld, zullen we zien of de vrees van het college terecht was. We zijn er vervolgens allemaal bij om eventuele uitschieters op te lossen. Ingrijpen in het proces leidt tot beperking van de bewegingsruimte van de raad. En de begrotingsbehandeling is uiteindelijk ‘ons feestje’.

Bericht onder: Zonder categorie

1 reactie Voeg eigen reactie toe

  • 1. Nikolaybuche  |  08 november 2017 om 10:53

    Наша компания предлагает приобрести оптом строительные материалы. Наша продукция отличается доступной ценой, поскольку мы выстраиваем гибкую ценовую политику, считая ее залогом успешного сотрудничества наряду с широким выбором. Наши клиенты могут заказать доставку по городу Гатчина и Гатчинскому району. Мы доставим стройматериалы (продажа щебня песка http://www.техникаспец.рф; ) на объект заказчика в самые короткие сроки.
    http://s56.radikal.ru/i154/1710/ca/c12f161abaa0.jpg

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

februari 2018
M D W D V Z Z
« Jun    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Meest recente berichten