Raadkracht

08 mei 2007

Het wordt me de raadsvergadering wel, eind deze maand. De voortekenen over de discussie over de kredietoverschrijding bij het Europapark wijzen tenminste op een indringend debat voor wethouder Frank de Vries (PvdA) en nu laat Geert Spieker (Stadspartij) weten dat hij in diezelfde raadsvergadering bekend maakt of hij doorgaat of niet. Toeval of niet?

Geert laat in een interview op de website van Binnenlands Bestuur weten dat hij in de komende raadsvergadering zal laten weten of hij doorgaat of niet. Hij heeft dit mede besloten omdat er discussie ontstond over het doorlopen van zijn raadsvergoeding tijdens de time-out.

Ik vind het jammer dat het zo loopt. Door te wijzen op het feit dat Geert z’n raadsvergoeding gewoon doorloopt (”betaald verlof”), wordt de suggestie gewekt alsof hij het om het geld zou doen. En iedereen die de voorman van de Stadspartij een beetje kent, weet dat dat niet waar is. Maar goed, dit kon er voor Geert ook nog wel bij.

Hoe dan ook, hij heeft nu besloten in de komende raad uitsluitsel te geven, en dat is weer politiek interessant. Want in dezelfde vergadering dat Geert aangeeft of hij doorgaat of stopt, ligt de wethouder van de dienst waarmee hij het het meest aan de stok heeft gehad, onder vuur op een manier die nog niet eerder deze raadsperiode is voorgekomen.

Wat ik ervan verwacht? Gaan er dingen veranderen in het Stadhuis of elders? Ik hoop er stiekem op dat de raad hoe dan ook zijn kracht toont, zowel in de beslissing van een enkel lid, als in een beslissing van de meerderheid over de kwestie Europapark.

 

 

Bericht onder: Zonder categorie

1 reactie Voeg eigen reactie toe

  • 1. Matthijs Hulleman  |  14 mei 2007 om 17:26

    Ik hoop dat in die vergadering de juiste beslissing valt. Welke dat is, weet ik niet, maar als de wethouder tekort is geschoten, mag dat best gezegd worden.
    Ik vond het overigens wel typisch dat een van de collegefracties, die in de oppositie altijd haar pijlen richtte op het college, nu bijzonder loyaal is…

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

februari 2021
M D W D V Z Z
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Meest recente berichten