De vloer lager, de lat hoger

19 april 2007

Vandaag was het de grote dag: het symposium in verband met het 25-jarig bestaan van de Adviesraad voor het gehandicaptenbeleid. In de Oosterpoort ging het over bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van gebouwen en voorzieningen voor de gehandicapte medemens. Al snel bleek dat het symposium niet voor niets is…

Prima locatie, de Oosterpoort. Mooi centraal gelegen, voorzien van een goede organisatie, maar het gebouw zelf bleek nogal wat problemen op te leveren. We wisten dat er maar één gehandicaptentoilet was en ook één lift, maar waar we niet op hadden gerekend, was dat die lift ook wel eens een storing zou kunnen hebben. Natuurlijk net op het moment suprème, toen veel bezoekers van het symposium in de rij stonden om naar boven te gaan.

Dit voorbeeld is exemplarisch voor veel van de verhalen die tijdens het drukbezochte symposium naar voren zijn gekomen. Op de één of andere manier is het heel ingewikkeld om tussen de oren te krijgen dat mensen met een handicap andere voorzieningen en een heel andere manier van het kijken naar die voorzieningen ndig hebben.

Gelukkig heeft het symposium juist op dat terrein veel concrete tips opgeleverd waar de gemeenteraad mee verder kan. Van bouwen, reizen met het OV, tot surfen op het internet, er is over gesproken en er zijn ideeën uitgewisseld. En ook de Adviesraad heeft met dit symposium de aandacht gekregen die ze verdienen, ook voor hun terechte pleidooi voor inclusief denken en inclusief beleid.

Het symposium is mij ook niet in de koude kleren gaan zitten. Ik was blij verrast met de opkomst, en ook met de uitkomsten van de workshops. Nu is het zaak het moment vast te houden en deze uitkomsten de basis te laten zijn voor vernieuwd gemeentelijk beleid. Als ik afga op de reacties uit het veld, hebben we de goede lijn te pakken.

En dan komt het met de lift en de toiletten in de Oosterpoort ook wel goed!

 

Bericht onder: Zonder categorie

1 reactie Voeg eigen reactie toe

  • 1. Betty de Boer  |  20 april 2007 om 18:39

    Halllo Jan,
    Het was een hele nuttige dag Jan, complimenten voor jullie organisatie en heel goed dat jullie dit hiermee prominent op de agenda hebben gezet. We wachten jullie voorstellen dan ook graag af!
    groet, Betty

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

juli 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Meest recente berichten