Koppie copy

01 maart 2007

Fysieke projecten zijn†voor iedereen zichtbaar en aan te raken. Daarom is het vrij goed te doen om mensen warm te laten lopen en met ideeŽn te laten komen voor het Forum-gebouw, verkeersmaatregelen in de buurt en toekomstige ontwikkelingen als de tram. Maar als†het over†onderwerpen gaat die over†het algemeen als ’soft’ worden betiteld, en in ieder geval minder tastbaar zijn,†zoals onderwerpen†op het gebied van welzijn en zorg, is dat lastiger te organiseren.†

En dat is op zich logisch, want in onze visuele maatschappij willen we dingen kunnen zien, aanraken, proeven. Het is veel ingewikkelder, maar niet minder nodig, om je een voorstelling te maken van zaken anders dan gebouwen en voertuigen.

Neem nou het jeugdbeleid. Er†gebeurt van alles in de stad, ook zonder bemoeienis van† de gemeente. En dat is maar goed ook, want als we van de gemeente alleen ons heil zouden moeten verwachten, dan was het niet best. Nee, juist de initiatieven van instellingen, verenigingen, allerhande clubs†(we noemen dat vaak ‘het middenveld’) zijn van groot belang voor wat er voor jeugd en jongeren wordt gedaan.

De scouting, de sportverenigingen, de spelotheken, de muziekverenigingen, de scholen, kerken en nog veel meer, allemaal ontwikkelen ze ideeŽn voor de jeugd. Het is nu net deze bron van creativiteit die we met de koppie copy-prijs willen aanboren.

Vanwaar de naam? “Koppie” vanwege het ingenieuze idee of de originele opzet en “copy” omdat het door anderen gekopieerd kan en mag worden. Een woordspeling van de PvdA-fractie die een aantal jaren geleden het initiatief nam voor het instellen van deze prijs, die namens de raad wordt uitgereikt.

Deze keer mag ik samen met Lenneke van Mameren (VVD) namens de raad deel uitmaken van de jury, en er is nog ruimte voor enkele lumineuze ideeŽn. Nu weet ik dat de lezers van mijn weblog creatief zijn en een groot netwerk hebben: dus kom maar door door met die ideeŽn! (Het kan nog tot 12 maart).

††

Bericht onder: Zonder categorie

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

maart 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meest recente berichten