Never a dull moment

05 december 2006

Wethouder Peter Verschuren (SP) is door de Leeuwarder Courant tijdens de begrotingsbehandeling betrapt op een gaap. En dat in een vergadering waarin een begroting werd besproken die op zijn terrein amper nieuws bevatte. Logisch dat hij weinig vragen kreeg en logisch dat hij zich wat verveelde. Minder logisch is zijn reactie in zijn weblog op de kritiek op zijn optreden als wethouder tot nu toe: “Ja, maar de oppositie…”. Terwijl dit de kans was om de pers inhoudelijk van repliek te dienen. Waarom deed hij dat dan niet?

De kritiek van de Leeuwarder Courant was scherp, omdat deze zich richtte op het functioneren van Verschuren als wethouder, in vergelijking met zijn langjarige optreden als raadslid. Dan raak je een gevoelige snaar. Het paste hem beter om in te gaan op de oppositierol van toen vergeleken met die van nu, dan op de wethoudersrol van nu, vergeleken met die van toen. We helpen hem een beetje.

Want als je de wethouders van nu (alleen la Dekker laat nog wel eens wat van zich horen) vergelijkt met het sterrenteam van de vorige periode (Smink, Schuiling en Paas/Visser) dan was er die vorige periode ook wel een stuk meer schwung in het college. Okee, je moet de talenten van destijds achteraf ook geen mythische proporties toekennen en ja, we hadden ook wel eens last van al te veel dadendrang en botsing van ego’s, maar er gebeurde tenminste iets.

Veel ambitie, veel reuring, veel adrenaline, die ook in voorstellen werd omgezet. Heerlijk veel materiaal om je als oppositiepartij tegen af te zetten. De stad werd bestuurd, er werd aan de kar gesleurd, never a dull moment!

Hoe schril het contrast met deze periode. Een nieuw college dat tot nu toe vooral op de winkel past, een paar veilige voorstellen doet en verder vooral veel uitstelt. Het is stil in het stadhuis, en de wethouders delen in de malaise. Er is er voorlopig niet één die het niveau van het vorige team haalt.

Als een oppositiepartij dat dan zegt, is het misschien eventjes vervelend. Maar als een respectabele krant dit aanroert, onder verwijzing naar een glorieus verleden, komt het harder aan. Naar een ander wijzen is dan een gemakkelijke uitweg, maar dat houd je niet lang vol. Om in Verschurens beeldspraak te blijven: Erben Wennemars hoeft van mij niet in de ringen, maar het wordt wel tijd dat hij een paar behoorlijke tijden gaat neerzetten.

Verschuren heeft de kans om de kritiek inhoudelijk te pareren niet gepakt. Dan is de vraag: is dat niet willen of is dat niet kunnen?

 

 

 

Bericht onder: Zonder categorie

9 reacties Voeg eigen reactie toe

  • 1. Lies  |  06 december 2006 om 20:16

    Wat een gezeur Jan. Kun je niets vrolijkers op je weblog zetten?

  • 2. Jan Seton  |  06 december 2006 om 21:18

    Hoi Lies, jammer dat je hier niet vrolijk van wordt. Zou ook graag meer over inhoud debatteren. We blijven volhouden!

  • 3. Rosita  |  07 december 2006 om 23:27

    Hoi Jan, ik luisterde net nog even de uitzending van De Ochtenden na. Ik vind het prima als je kritiek hebt op de SP, maar leugens vertellen ben ik niet van je gewend. Je zegt namelijk dat wij campagne hebben gevoerd onder de leus: “Stoppen met slopen”, maar eh……dat was in 2002…..in de afgelopen raadscampagne was het “Op naar een beter Groningen”.

  • 4. Jan Seton  |  08 december 2006 om 16:41

    Hoi Rosita, ik wist niet dat jullie zo snel van dit actiepunt waren afgestapt. Als het in Den Haag ook zo snel gaat, hebben we snel een nieuw kabinet. Veel succes in de Kamer!

  • 5. Ard  |  09 december 2006 om 14:00

    wie zegt dat ze dr van af gestapt zijn….. de leus is veranderd, het standpunt niet. Is dit CDA politiek? proberen met one liners de aandacht af te wenden?

  • 6. Jan Seton  |  09 december 2006 om 21:44

    Ard, is dat de nieuwe SP-politiek: iets nog wel vinden maar niet meer hard roepen, zodat je met de ’slopers’ in één college kan?

  • 7. Luuk de Jonge  |  09 december 2006 om 23:36

    Blijkbaar kan het CDA nog niet wennen aan de oppositierol want een vergelijking met vorige jaren gaat niet meer op de rollen zijn namelijk omgedraaid.
    Waar blijft het vuurwerk CDA?

  • 8. Ulfert Molenhuis  |  10 december 2006 om 19:37

    De Sp heeft kennelijk last van een selectief geheugen. Help graag om dit even op te frissen. Bij de behandeling van het Tussenrapport Sport in Bereld op 29 november 2006, toonde de SP veel begrip voor de sportclubs op Kardinge, maar bij het debat en bij de stemming lieten ze de clubs in de kou staan,. Er is dus wel degelijk wat veranderd in de SP en dat er een duaal stelsel is ingevoerd, was bij de SP weinig of beter gezegd (weer) niets van te merken. “Geen woorden, maar daden” SP!

  • 9. Peter van dijk  |  11 december 2006 om 14:08

    Doe eens rustig SP-ers. Als jullie zo kort door de bocht moeten reageren dan zijn jullie blijkbaar op de teentjes getrapt. Kennelijk staat er dan waarheid in deze weblog.

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

april 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Meest recente berichten