Sinterklazen

14 januari 2009

Twee opvallende berichten over de financiën. Het eerste is dat het lek van de begrotingscijfers 2010 bij de landelijke PvdA-fractie ligt en het tweede dat de gemeente Haarlemmermeer het overschot van de jaarrekening 2008 gaat overmaken naar de burgers. In beide gevallen wordt er volgens mij teveel gegeven. Sinterklaas is vroeg dit jaar!

Het is toch ongelooflijk! Er waren allerlei suggesties dat het lek wel weer bij de oppositie zou liggen, maar nu blijkt dat het de financieel woordvoerder van coalitiegenoot PvdA is! Er is wel eens kritiek geweest op de financiële degelijkheid van deze partij, maar deze actie slaat echt alles. Dit zal toch wel een klap in het gezicht zijn van al die PvdA’ers die wél hun mond kunnen houden.

Persoonlijk vind ik de reprimande die het PvdA-fractiebestuur heeft uitgedeeld (1 maand geen woordvoeringen op dit beleidsterrein) nog wat soft, ik zou me rotschamen als iemand uit mijn partij dit had geflikt. En ook nu schaam ik me rot, want het lek zit in de ‘eigen’ coalitie.

Een andere opvallende actie kwam vandaag uit de gemeente Haarlemmermeer, waar een overschot van 6 miljoen wordt uitgekeerd in de vorm van € 110 per huishouden. “De gemeente moet geen bankje gaan spelen”, was het verhaal.

Maar de gemeente moet ook geen Sinterklaas gaan spelen. Haarlemmermeer is uiteraard baas over de eigen begroting, maar er komen voor alle gemeenten zware tijden aan en is het dan niet zinniger om het overschot te gebruiken om nare maatregelen te verzachten? Of staat Haarlemmermeer er zo gunstig voor dat dat niet nodig is?

In Groningen hadden we ook een overschot, maar ik ben blij dat we dat inzetten voor afgesproken beleid en nuttige maatregelen. Geld teruggeven – als je dat al zou willen overwegen – kan altijd nog, laten we eerst maar eens even afwachten hoe we er op 5 december voor staan!

Bericht onder: Zonder categorie

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

april 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Meest recente berichten