Email@lert

17 april 2008

We zijn er al jaren mee bezig, en eindelijk lijkt het nu ook in Groningen van de grond te komen: e-mailalert. Een toepassing uit het digitale tijdperk die bewoners inschakelt bij de veiligheid in de eigen wijk. Zowel in Beijum, de Hoornse wijken als Lewenborg (3 van de 7 pilotwijken) zijn concrete zaken opgelost mede dankzij input van bewoners die reageerden via†e-mailalert. En de Ombudsman gaat ook al met e-mail aan de gang.

Een aantal jaar geleden was het al politiek ‘in’ om te roepen dat bewoners van de wijken meer invloed op de veiligheid in de eigen omgeving moesten krijgen. De terugkeer van de buurtagent, maar ook de instelling van klantenpanels zijn daar een voorbeeld van. Het digitale broertje van deze twee, eerst SMS-alert,†later emailalert, is echter lang blijven hangen.

Dat deed extra zeer, omdat politiekorpsen in andere regio’s flinke successen boekten met SMS-alert. Verschillende keren heb ik de bal in de lucht gehouden en aandacht gevraagd voor deze toepassing. En we hebben ons graag door de politie laten overtuigen van de pluspunten van e-mailalert, maar zagen tot nu toe nog zo weinig resultaat.

Op 16 april†kregen we een brief over de voortgang en ik vind de†voorlopige resultaten heel positief: vanaf de start van de pilot (december vorig jaar) tot nu hebben zich in de pilotwijken in totaal 1368 abonnees aangemeld. Er zijn 100 meldingen gedaan die variŽren van meldingen van ergernissen en overlast, via complimenten voor het initiatief tot daadwerkelijke bijdragen aan het oplossen van zaken, bijvoorbeeld vernielingen rond Oud en Nieuw. En ook andersom kon de politie meldingen kwijt, onder meer over het verkeer in de wijk.

Ik ben blij met dit eerste resultaat, het smaakt naar meer en het geeft de burger moed! Diezelfde burger wordt nog meer bediend, want de Ombudsman gaat dit jaar extra aandacht besteden aan de afhandeling van mailtjes door de gemeentelijke diensten. Ik weet niet waar de in-box van e-mailalert precies staat, maar ik weet wel dat die ook de komende tijd heel goed in de gaten gehouden wordt!

Bericht onder: veiligheid, wijken

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

augustus 2022
M D W D V Z Z
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Meest recente berichten