Damsterdiep

11 maart 2008

Het ging een tijdje redelijk goed met het Damsterdiep: er werd driftig gebouwd en lastige rechtszaken werden gewonnen. Maar dan vandaag opeens het bericht dat de bouw stil ligt vanwege grondverzakkingen en scheuren in huizen. Dat is wel wat anders dan een dagje zonder water!

Het zit het college de laatste tijd weer niet mee: eerst de verloren BIBOB-kwestie, waardoor handhaving in onder meer de prostitutiebranche een stuk ingewikkelder wordt en we weer helemaal bij 0 kunnen beginnen. Ik zal de burgemeester eens vragen wat dit verder voor gevolgen heeft, maar ik vermoed dat hij geen goed nieuws heeft op dat punt.

Het tweede was de maandag zonder water. Vervelend voorval, maar voor zover ik terughoor professioneel opgelost. Ik heb het idee dat de meeste mensen dit als een vorm van overmacht hebben ervaren en de stemming bleef gelukkig goed. Maar goed dat het water weer snel uit de kraan kwam, want ik vond het schokkend om te ontdekken hoe vanzelfsprekend water eigenlijk is en hoe onthand je bent als het er niet is.

De derde tegenslag was bij het Damsterdiep (zie GIC). Dit is er één van het soort waar je als wethouder altijd bang voor bent. Het heeft in het begin een onduidelijke oorzaak, wat leidt tot onderzoek en vertraging. Daarna wordt de oorzaak bekend en wordt berekend hoeveel tijd en geld herstel kost. Geen leuke boodschap in de richting van bewoners, ondernemers en raad.

Er is al een brief aan de raad gestuurd, waarin inderdaad wordt gesproken over een plan van aanpak en proefboringen om de oorzaak te achterhalen. En ook keurig geregeld: de communicatie met ondernemers en bewoners. Wat alleen mist is het antwoord op de vraag die op aller lippen bestorven ligt: hoeveel vertraging levert dit op en hoeveel geld kost dit?  Van nature een rasoptimist, maak ik me hier toch echt zorgen. Ik hoop dat het meevalt, maar dat weten we pas als het lek boven water is.

 

Bericht onder: Zonder categorie

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

april 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Meest recente berichten