St. Maarten

07 november 2007

Waar Geert Spieker in het begin van zijn raadscarrière door sommigen werd versleten voor iemand die alleen iets zinnigs zou kunnen zeggen over zaken die met voetbal te maken hebben, heeft hij zich in de laatste jaren ontpopt als een veel breder raadslid. Hoewel zijn inspanningen niet altijd worden beloond (Poeleplein, Poraver) blijft hij zich inzetten voor de goede zaak. Nu heeft hij zich zelfs over Sint Maarten ontfermd…Geert Spieker heeft als geen ander raadslid de ombudsfunctie naar zich toegetrokken. Iedereen kent hem en hij wordt om de haverklap gebeld over grote en kleine problemen overal in de Stad, en weet dat met zijn beperkte ondersteuning te organiseren. Geen gemakkelijke klus als je bedenkt dat hij al langere tijd de kar in z’n eentje moet trekken.

Toch levert het ook leuke dingen op, zoals de vragen die hij vanmiddag aan het college gaat stellen over de dag waarop we in de stad St. Maarten vieren. Want 11 november valt dit jaar op een zondag en wat doe je dan? Het DvhN heeft vanmorgen een inventarisatie gepubliceerd, waaruit inderdaad verschillen per wijk naar voren komen. En ik hoor in de wijk dat er door moeders onderling afgesproken wordt wanneer ze langs de deuren gaan.

De vragen van Geert lijken me dus terecht, al kun je je afvragen wat de gemeente daaraan kan of moet doen.

Mij lijkt de oplossing die bijvoorbeeld in winkelcentrum Paddepoel wordt gekozen de meest voor de hand liggende: de winkels op zaterdagavond open, zodat de kinderen op 10 november zowel de straten als de winkels langs kunnen gaan. Zondag rust en maandag geen gedoe.

Maar de GCC adviseert bijvoorbeeld anders en wil dat de kinderen op 12 november langs de winkels gaan. Dat levert in het uiterste geval een wel erg langgerekt volksfeest op en dat lijkt me ook weer niet zo handig. Spieker gaat mee met het GCC en wil St. Maarten ook op maandag doorzetten.

Eigenlijk hoop ik dat het door een oproep van de gemeente of, nog beter, door het zelfregulerend vermogen van de maatschappij zo uitvalt dat we het Sint Maartensfeest op zaterdag kunnen concentreren. Anders is het drie dagen lang hetzelfde liedje.

 

 

 

 

 

 

Bericht onder: Zonder categorie

6 reacties Voeg eigen reactie toe

 • 1. bewoner  |  07 november 2007 om 14:50

  Moet de gemeente zich helemaal niet mee bemoeien. Als men niet wil op 11 november, gaat men niet langs de deuren. Als men niets wil geven op 11 november, geeft men niets. volgens jaar een nieuwe kans.

 • 2. Jan Seton  |  07 november 2007 om 17:01

  @Bewoner: ja, misschien lost het zichzelf wel op. Heb intussen begrepen dat burgemeester Wallage een dringend advies voor de maandagavond heeft gegeven. We zullen zien wat dat oplevert.

 • 3. Anton Rengers  |  07 november 2007 om 22:06

  Toe maar, dat is nog ’s wat je noemt stevige oppositie van o.a. de stadspartij…petje af!

 • 4. Amanda  |  07 november 2007 om 23:40

  Goh zeg is het nooit eerder gebeurd dat Sint Maarten op een zondag viel.

  Maar 11 november 2001 viel ook op een zondag.

  Maar persoonlijk van mij mag het ook op zondag gevierd worden,alleen is het dan wel jammer voor de kinderen dat de winkels zijn gesloten.

 • 5. Ulfert Molenhuis  |  08 november 2007 om 19:03

  Misschien toch een beetje laat om ons daar druk over te maken. Het straatbeeld van kinderen met lampionnen wordt nu verdeeld over twee of drie dagen.De meesten zullen wel iezen voor de maandag vermoed ik. Gewoon vanaf zaterdag het bakje met fruit, snoep e.d. bij de voordeuren maandagavond weer weghalen. Heerlijk toch al die zingende kinderen aan de deur!

 • 6. Pieter  |  11 november 2007 om 21:08

  De beste oplossing:
  - niet meer bij de winkels langsgaan [dan kunnen die winkeliers de bespaarde centjes meteen in de pot doen voor de reclamebelasting, ook een goed doel zeg maar :-( ]
  - gewoon gezellig bij (oude) mensen langsgaan, zoals het hoort
  - en gewoon op 11 november, onze lieveheer vindt het vast wel goed.

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

december 2021
M D W D V Z Z
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Meest recente berichten