“CDA en CU in college”

27 oktober 2007

Als er geen nieuws is, dan maak je nieuws, moet de schrijver van de ‘Martinitoorn’ in het Dagblad van vandaag hebben gedacht. Opvallend, deze bewering over de collegevorming in 2006, want meestal is het DvhN toch goed geïnformeerd. Kijk maar naar de vorige Martinitoorn over de groeiende ergernis bij de PvdA over Karin Dekker (GL). Pikant detail: CDA en CU zouden in de ogen van het Dagblad in de plaats komen van datzelfde GroenLinks!

Heel apart, als je na anderhalf jaar hoort dat je een voorstel tot collegedeelname hebt gekregen, blijkbaar heb ik destijds iets gemist. Waarschijnlijker is dat het Dagblad de Groningse situatie verwart met die van Almere, waar Martine Visser (CDA) inderdaad namens de CDA-fractie (3 leden) en de CU (2 leden) wethouder is.

En zelfs als het waar zou zijn, dan nog klopt de redenatie van het Dagblad niet. Het CDA zou veel te snel zijn (het is ook nooit goed) met zijn kritiek op het weghalen van de parkeerplaatsen op de Diepenring, want ze zouden wel anders gepiept hebben als ze met PvdA, SP en CU in het college hadden gezeten.

Makkelijk hoor, een aanname in het verleden plaatsen en je daar mee om de oren slaan. Maar er zit ook een fout in de redenatie: als er een college van PvdA-SP-CDA/CU zou zijn gevormd, was er geen voorstel gekomen om al die parkeerplekken weg te halen. Als het al zou zijn ingediend, dan was het in de collegeonderhandelingen gesneuveld.

En daarnaast: iedereen weet dat dit vooral een speeltje is van GroenLinks, dat naar de mening van het Dagblad dan in de oppositiebankjes zou zitten. Want die herinrichting van de Diepenring zit helemaal niet zo diep bij de PvdA, en het belang van de bereikbaarheid van de stad wel. Ik moet dan ook nog zien of de PvdA-fractie het voorstel van Karin Dekker gaat steunen.

Of het nou is omdat ze al teveel binnenhaalt, of omdat uit de Parkeerbalans (2005) is gebleken dat de binnenstad deze plekken, zelfs met een Damsterdiepgarage, niet kan missen, ik ga er vanuit dat er bij de sociaal-democraten sprake is van voldoende gezond verstand en voortschrijdend inzicht om eerst tot 10 te tellen en niet al te driest te gaan hakken in de schaarse parkeerplekken.

En ach, wie weet, misschien was het helemaal geen terugblik van het Dagblad, maar veel meer een wensdroom, CDA en CU in het college. De meeste dromen zijn bedrog…

 

Bericht onder: Zonder categorie

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

maart 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meest recente berichten