Not amused

19 oktober 2007

Sinds ik van webloglezers opmerkingen kreeg over het gebruik van Engelse termen, heb ik steeds geprobeerd me in het Nederlands uit te drukken. Vandaag een uitzondering, maar het is een citaat van Geert Spieker (Stadspartij) in het Dagblad van vanmorgen, en dan mag het misschien wel. En het dekt de lading, want de zeepserie over investeringen in de sportsector duurt voort, door toedoen van het college.

De sport houdt de politiek bezig, en ook weer niet genoeg. In het Voorjaarsdebat ging het zoals verwacht weer over amateursport en werden van verschillende kanten voorstellen gedaan. Zonder uitzondering sympathiek, maar zonder overzicht moeilijk tegen elkaar en het beschikbare budget af te wegen.Gelukkig kreeg een CDA-motie om eerst een overzicht te krijgen van alle knelpunten en daarna, beter voorbereid, een besluit te nemen, steun van de meerderheid van de raad.

Deze knelpuntennotitie Sport zou vóór de begroting 2008 beschikbaar zijn, zodat de raad bij de behandeling daarvan zijn keuzes zou kunnen maken. Mooi voorbeeld waarbij de raad en het college in harmonie naar de beste oplossing zoeken. En in de tussentijd hebben we de verenigingen gevraagd nog éven geduld te hebben.

Maar helaas, het sprookje is nu ruw verstoord. Wethouder José van Schie (PvdA) heeft aangegeven dat dat knelpuntenoverzicht er nu niet komt en dat we tot februari moeten wachten. En niet alleen de raad, maar dus ook al die verenigingen die op het vinkentouw zitten. Logisch dat Geert in het Dagblad stoom moest afblazen.

“Not amused” is nog een voorzichtige omschrijving van het gevoel dat zich bij mij opdringt. Nou laat de raad zich een keer van zijn beste bestuurlijke kant zien en dan geeft het college niet thuis! Als we dat van tevoren hadden geweten, hadden we ons de moeite kunnen besparen. Sportverenigingen voelen zich aan het lijntje gehouden en ze staan daar niet alleen in.

Wat nu? De raad neemt z’n eigen verantwoordelijkheid en in ieder geval vanuit de oppositie zullen voorstellen komen over sportvoorzieningen. Of deze voorstellen doel zullen treffen, is niet op voorhand zeker. Bij de verdeling van de stadsmeierrechten beperkt de PvdA-fractie zich tot sociaal-economische voorstellen en het college honoreert op sportgebied alleen het Helperbad. Dat schiet nog niet erg op, maar soms kan enige maatschappelijke druk wonderen verrichten.

Bericht onder: Zonder categorie

1 reactie Voeg eigen reactie toe

  • 1. Ulfert Molenhuis  |  19 oktober 2007 om 21:01

    De sportwethouder is deze week op bezoek geweest op een bijeenkomst van alle voetbalclubs in de stad. Het positieve hiervan was dat er wel voortschrijdend inzicht bij de wethouder viel te bespeuren over de grote sportproblematiek, maar daar bleef het dan ook bij. Geen enkele toezegging in welke richtng dan ook en geen geld. Het is triest dat haar ambtelijk apparaat niet in staat is, om op tijd cijfers en feiten aan te leveren die er toch al heel lang zijn. Gemaakte afspraken en eerdere toezeggingen worden gewoonweg niet nagekomen. De waarnemingen van Jan en ook Geert kloppen helaas. Het is echt te hopen dat de gemeenteraad nu weet in te grijpen.

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

maart 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meest recente berichten