Loket Hoogkerk

11 juni 2007

Het wil maar niet lukken met de relatie college - Hoogkerk. Onduidelijkheid over de toiletvoorzieningen bij de Ruskenveense plas, dat kan nog eens gebeuren. En dat dat voor het 2e jaar op rij misloopt, is jammer, maar niet funest (de derde keer trouwens wel). Maar dat in de aanloop naar de ondertekening van het convenant met de Vereniging Wijkopbouw Hoogkerk diezelfde VWH in de krant moet lezen dat het loket Burgerzaken wordt opgeheven, dat is gewoon niet te geloven.

Het is langzamerhand een rode lijn in het optreden van dit college geworden: wel optreden maar niet informeren. Recent voorbeeld 1: de parkeerproblematiek in Beijum, waar wethouder Dekker (GL) aan de raad meldde dat men met de bewonersvereniging ‘in goed overleg’ was, maar diezelfde bewonersvereniging mij liet weten op geen enkele manier overleg te hebben gehad.

Recent voorbeeld 2: de inwoners in de omgeving van het Oosterhamriktracé hadden de toezegging van wethouder Smink (PvdA) dat er niet meer dan vier hoog gebouwd zou gaan worden, terwijl er nu onder verantwoordelijkheid van wethouder De Vries (ook PvdA) tot hun verrassing een voorstel ligt dat vijf hoog bouwen mogelijk maakt.

Recent voorbeeld 3: de Vereniging Wijkopbouw Hoogkerk is met het college in de eindfase van gesprekken over een nieuw convenant, dat als het goed is vandaag is ondertekend, maar moet via de pers vernemen dat het loket Hoogkerk wegbezuinigd wordt.

Het zal een gezellig samenzijn zijn geweest, die ondertekening. Met de ene hand geven en met de andere hand nemen, dat zal het gevoel zijn. Eerlijk gezegd heb ik op zich niet zoveel moeite met het bezuinigingsvoorstel van het college: hoezeer ik het er inhoudelijk ook niet mee eens ben, het college mag zo’n voorstel doen.

Minder legitiem is dat dit niet even netjes via de lijn wordt gespeeld. Zeker als die lijn binnenkort leidt tot een nieuw convenant. Natuurlijk kun je tegengas van de VWH verwachten, daar zijn ze ook voor, maar hen om die reden niet vooraf inlichten vind ik een teken van zwakte. En een andere reden voor het niet-informeren kan ik niet bedenken. En wat zal er in het nieuwe convenant opgenomen zijn over het informeren van de VWH…..?

Je zou gewoon kunnen vragen welke belangenafweging het college heeft gemaakt om de VWH niet vooraf in te lichten. Die vraag is eerder in een recente discussie aan de orde geweest. En ik vermoed daarom dat ik het antwoord van het college al weet: “Was er maar een belangenafweging geweest!”. Het lijkt mij dat het college hier met een eenvoudig “sorry, vergeten” niet wegkomt.

 

 

Bericht onder: Zonder categorie

1 reactie Voeg eigen reactie toe

  • 1. Ankita  |  01 augustus 2014 om 01:55

    I personly think that hair cant grow fast or slow..my hair is cureolod,and I straighten it quite a lot..but I found something to make it look really nice and shiny..TRESemme has a HEAT PROTECTION spray that you spray on wet hair before drying and straightening..its really good and also smells nice..if you want really really soft hair,just leave your conditioner in for a few hours or even over night instead of just 2 minutes..that really works..

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

december 2021
M D W D V Z Z
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Meest recente berichten