Welke gek

15 september 2010

Het was toch weer even spannend, met de kerstboom op de Grote Markt. Maar hij komt er ook dit jaar en dat is natuurlijk goed nieuws. Maar waarom moet de gemeente dat nou betalen?

De kerstgedachte slaat bij het college vroeg toe dit jaar. Want het spel van wie-gaat-de-boom-betalen was nauwelijks begonnen, of wethouder Dekker (GL) trok de portemonnee en maakte er een gemeentelijke boom van.

Op zich niet gek, want ze heeft zich wel eens eerder kritisch uitgelaten over de aankleding van de boom “Welke gek heeft dit bedacht?”, en nu kan ze hem volledig naar eigen smaak volhangen.

Maar natuurlijk wel gek, als je je bedenkt dat, ook al zag de GCC vanwege de zogenaamde freeriders geen kans de boom te financieren, zich toch verschillende partijen hebben gemeld die de boom wilden redden. Het leek op een scene uit een wild west film: wie het eerste beweegt, betaalt. Waarom bewoog Dekker zo snel?

Was het omdat zelfs Joost van Keulen (VVD!) pleitte voor gemeentelijk ingrijpen? Of zou het vanwege mogelijke reclame-uitingen zijn? Misschien wilde ze onder het motto: ‘is er dan niets meer heilig?” beslist geen commercie op de boom.

Mijn reactie is: 1) de boom is niet heilig, Kerst gaat over andere dingen (sorry, kan het niet laten) en 2) die € 5.000 ben je onnodig kwijt. Te snel bewegen kost de gemeente hier geld. Ik hoop dat we Kerst 2011, met aanpak van de freeriders, ook van dit probleem af zijn. Voor nu: vast prettige Kerstdagen!

Bericht onder: Zonder categorie

2 reacties Voeg eigen reactie toe

  • 1. O. Kars  |  15 september 2010 om 16:05

    Goeie genade, maar dit is wel een héél zuur-Christelijk stukje, heer Seton!

    Ten eerste: integendeel! Kerstmis is het midwinterfeest; Yule, in de oude taal. Het is een feest van eten, drinken en samenzijn ter voorbereiding op het overwinteren en ter offering aan de oude goden, voor een vruchtbaar jaar. De Christenen hebben het indertijd overgenomen – en er de leuke kantjes vanaf gehaald! Laten we blij zijn dat sommige ‘gezellige’ gebruiken (de kerstboom, het kerstdiner en het samenzijn) bawaard zijn gebleven, anders was er helemaal niks meer aan geweest!

    Ten tweede: “Deze boom werd mede mogelijk gemaakt door motorzaagfabrikant Tjeensauw BV!”
    Sorry hoor, maar dat ziet toch niemand zitten.

  • 2. Bert  |  01 oktober 2010 om 07:13

    @Jan Seton: wat gaat u stemmen morgen op het congres in Arnhem? Wordt het een JA of een NEE tegen samenwerking met neo-fascisten die tegen de vrijheid van godsdienst zijn, voor etnische registratie en sinds kort een Vlaamse homo-hater als ideoloog in dienst hebben.

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

maart 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meest recente berichten