Gevaar uit het Zuiden

02 september 2010

De pers wist me te vinden, de laatste dagen. Veel over Von Rabenhaupt, de trotse verdediger van onze stad die nu al tijden de verkeerde kant op kijkt. En natuurlijk ook veel over de formatie. Bij beiden komt het gevaar uit het Zuiden…

Zelden hebben zovelen zolang naar een dichte deur zitten kijken. Maar als de CDA-fractie bijeenkomt, is dat nieuws, zelfs als het achter gesloten deuren is. Vergaderd werd er over Geert Wilders, die als een gevaar uit het Zuiden kan worden gezien. Een mogelijke samenwerking met hem en zijn partij houdt het CDA ernstig verdeeld.

Zo ernstig, dat sommigen fractievoorzitter Maxime Verhagen zelf als het gevaar uit het Zuiden zijn gaan zien. Inderdaad, van nature is er vanuit het Noorden meer verwantschap met types als Ab Klink, maar naast Bleker mag toch ook Verhagen worden meegegeven dat de boel weer is vlot getrokken.

Hoe dan ook, ik ben blij dat mijn partij weer een gezamenlijke koers heeft, al gaat het bij velen en ook bij mij niet van harte. Maar goed, nu even doorzetten, onze kalmte bewaren, een akkoord op tafel en dan op het congres laten zien waar we als partij staan. De verleiding is groot om Wilders nu al af te serveren, maar laten we eerst eens rustig naar een mogelijk akkoord kijken en dan onze conclusies trekken.

En Von Rabenhaupt? Voor hem was het duidelijk: het gevaar kwam uit het Zuiden. Dat hij nu aan de V&D-kant van het Stadhuis staat met de blik op het Noorden gericht, is een historische vergissing. Laten we hopen dat het CDA na het verlies van zijn leider en vele kamerzetels verdere vergissingen bespaard blijven.

Bericht onder: Zonder categorie

7 reacties Voeg eigen reactie toe

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

augustus 2019
M D W D V Z Z
« Jun    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Meest recente berichten