Forum: Praatjes en gaatjes

16 juni 2010

De PvdA stelt in haar meest recente gezamenlijke blog vast dat vooral partijen met oog voor gemeenschapszin (PvdA, SP, CDA en CU) zetels hebben verloren. Dit leidt vervolgens tot een hernieuwd pleidooi voor de bouw van het Forum, waarmee de PvdA opnieuw verstrikt raakt in de structuur-cultuurdiscussie.

Het is eerder vertoond en krek als niet waar is, in de discussie over het al dan niet bouwen van het Forum brengen de sociaal-democraten de gemeenschapszin als argument in. “Houd verdergaande individualisering tegen, bouw het Forum!” lijkt het devies.

Het is niet voor het eerst en vast ook niet voor het laatst dat de PvdA voor cultuurproblemen een structuuroplossing zoekt: lekker tastbaar en concreet, groot naambord boven de deur, kijk maar eens wat wij voor de gemeenschap doen! Dit terwijl gemeenschapszin volgens beproefde CDA-lijn van onderaf moet komen, en als het er is, bouw je er een passend gebouw bij, niet andersom!

Het is ook een nieuw argument. Tot nu toe zorgde de samenballing van functies ervoor dat er erg veel extra mensen naar het Forum zouden komen, misschien wel voor heel indivuele behoeften als het lezen van een boek, het bekijken van een film of het doorzoeken van archieven. Nu gaan de mensen die daar komen ook nog eens extra gemeenschapszin ontwikkelen?!

Ik weet het niet. Het komt op mij over als een extra reclame voor een Forum dat zwaar onder druk staat. Alles wordt uit de kast gehaald om te laten zien dat het Forum echt noodzakelijk is. Straks moet ik nog voor het Forum zijn omdat ik voor gemeenschapszin sta. Of, andersom, als ik toch tegen het Forum ben (omdat we het geld niet hebben) ik opeens tegen gemeenschapszin zou zijn!

En zelfs als het helemaal zou kloppen, dan levert dat op zich nog geen cent extra dekking voor dit riskante project op! Conclusie: praatjes vullen geen gaatjes, en het geld is er nog steeds niet…

Bericht onder: Zonder categorie

5 reacties Voeg eigen reactie toe

  • 1. frank menger  |  16 juni 2010 om 18:18

    Jan vergeet iets dat heet de actie “Geen gat in de grote markt”. De marktpartijen zoals Volker Wessels e.d Bouwfonds(Noordwand) hebben na het referendum gesteld van stad zet er zelf een nieuwe publieksvoorziening neer. Dan doen wij de Oostwand en Noordwand.
    Zonder Forum geen van beide aangepakt wat op zich hard nodig stadsvernieuwing in het centrum. Wat wel beter kan is het projectmanagement om binnen budget te blijven!
    Groet,

    Frank Menger

  • 2. klaas  |  17 juni 2010 om 00:26

    Vreemd dat Volkers Wessel allemaal miljardairs in de gelderen heeft, maar het de gemeente al tijd miljarden kost als er gebouwd moet worden. Tijd voor een betere aannemer waar minder aan de strijkstok blijft hangen.

  • 3. michel  |  17 juni 2010 om 09:32

    @ Klaas: Als je het verschil tussen miljard en miljoen niet eens kent houdt je dan maar koest.

  • 4. Timmer  |  17 juni 2010 om 11:04

    @ Frank Menger

    Ik raad u aan zich te verdiepen in de nederlandse architectuurgeschiedenis.

    De enige gebouwen die je aan de Oostkant van de Grote Markt kunt slopen zonder dat je het historisch CENTRUMPJE van Groningen geweld aandoet, zijn de parkeergarage en het gebouw van de woningbouwvereniging (trap van Jan van der Zee wel behouden).

    Met vriendelijke groet

  • 5. klaas  |  17 juni 2010 om 21:02

    @michel

    onze wethouders weten geeneens wat een sluitende begroting is.

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

april 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Meest recente berichten