Beetje ‘pissig’

07 mei 2010

Raadslid Bolhuis (Stadspartij) heeft via een open brief aan de burgemeester gemeld dat hij zich niet serieus genomen voelde tijdens de discussie over de Saniwall, het door Bolhuis bepleite alternatief voor de urilift. Ik denk dat Bolhuis ook kritischer naar zijn eigen rol mag kijken.

Een korte raadsvergadering, veel benoemingen, veel schorsingen  en aan het eind nog een paar losse inhoudelijke agendapunten: ziedaar hét recept voor een minder inhoudelijke discussie. Neem daarbij mee dat het ging over urine en het plaatje is rond.

Bolhuis heeft er last van dat zijn punt niet goed is behandeld en voelt zich niet serieus genomen. Wat opvalt is dat hij direct de slachtofferrol kiest, en de schuld legt bij de anderen, inclusief de voorzitter van de raad, terwijl er aan zijn eigen kant ook het nodige mis zat.

Zo klopten de feiten uit het initiatiefvoorstel niet, want de aanschaf- en onderhoudskosten van de uriliften werden ten faveure van de saniwall zwaar overdreven; dat was al geen goede start. Vervolgens was de verdediging van het voorstel in de raad heel pover. Bolhuis zou in de leer moeten bij Jan Evenhuis (VVD) die van niks nog een prachtig verhaal weet te maken. En verder was ik de enige fractie die nog inhoudelijke vragen stelde (hoe zit het nou echt met het geld, hoe zie je een saniwall inclusief schreeuwerige reclame in een straat met middeleeuwse uitstraling, wat vinden de omwonenden er eigenlijk van?), maar Bolhuis reageerde op geen enkele manier.

Als je op zo’n manier een initiatiefvoorstel verdedigt, moet je niet bij voorbaat op luide bijval rekenen. Het rammelde aan alle kanten, en dan is het in de slachtofferrol kruipen de gemakkelijkste uitweg. Je kunt immers naar anderen wijzen zonder zelf verantwoordelijkheid te nemen: “Zie je wel, ze geven de Stadspartij geen kans!”.

Ik hoop voor de raad, voor de Stadspartij zelf en voor al die kiezers die deze keer Stadspartij hebben gestemd dat we dit niet 4 jaar lang gaan meemaken. OK, ik weet dat er tussen deze en gene partij zware issues liggen, maar ik wil graag serieus blijven kijken naar voorstellen van welke partij dan ook, dus ook van de Stadpartij. Dus jongens, doe me een lol, want hier word ik nou een beetje pissig van.

Bericht onder: Zonder categorie

1 reactie Voeg eigen reactie toe

  • 1. Ulfert Molenhuis  |  13 mei 2010 om 16:52

    Ik heb het gevolgd middels de video. Het debat was lachwekkend en ik hoop maar dat niet al te veel burgers dit hebben gezien. Heeft de raad nu echt niets anders te doen dat zich druk te maken over dergelijke onzinnige onderwerpen? De term slap gelul, gaat misschien net iets te ver, maar om hier nu pissig over te worden Jan? Ria Rademaker van de SP heeft dit het best begrepen. Wat overigens ook opviel in de raadsvergadering was een stuntelige voorzitter Rehwinkel, die kennelijk niet goed voorbereid aan deze vergadering was begonnen.

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

maart 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meest recente berichten