Contrast

05 mei 2010

Het is een scherp contrast, de ingetogen stilte van de herdenking van de gevallenen gisteren en het uitbundige feest van vandaag. En het doet goed dat dit contrast door jong en oud gevoeld en meegemaakt wordt. Naast de vrede ging het echter ook over politiek gekissebis.

Statig, ingetogen, intens:  zo kun je de stille tocht en de daaropvolgende kranslegging bij het standbeeld van St Joris en de draak op het Martinikerkhof betitelen. De vele mensen met bloemen, de stilte die alleen door lentevogels werd doorbroken, de mooie melodieën die in de wat kille avondlucht klonken: het was passend en het was gemeend. Hoe langer de oorlog geleden is, hoe meer reden om deze te gedenken.

Vandaag was het feest, wat door de stralende zon nog extra werd geaccentueerd. Ik was bij de opening van het bevrijdingsmuseum aan de Ulgersmaweg, een particulier initiatief van Heiko Ates, vanuit de politiek ondersteund door Bernard Koops (CDA), Bert Oost (PvdA) en Jan Evenhuis (VVD).

In zijn openingswoord verwees burgemeester Rehwinkel naar het commentaar in de Gezinsbode van afgelopen dinsdag, waarin Hans Berens zich schrap zette voor 4 jaar gekissebis tussen oppositie (met name de VVD en Stadspartij) en de coalitie en waarin hij meldde dat hij daarentegen het initiatief van Ates en al diens vrijwilligers een verademing vond. Rehwinkel speelde daarop in: politiek gekissebis is één ding, maar breng nou eens iets tot stand!

Ik ben het daar van harte mee eens. Laten we eens kijken of we de komende raadsperiode het contrast met de vorige kunnen maken en veel van de energie die weglekte naar ‘gekissebis’ omzetten in het inbrengen van eigen ideeën en voorstellen, het verwoorden van geluiden uit de stad en het organiseren van draagvlak voor een alternatieve visie.  Voorstellen waar het college niet omheen kan; goed voorbereid, ondersteund in de stad en en stevig verwoord in raadszaal en pers.

Kortom echt politiek bedrijven, bruggen slaan, de verbinding zoeken. Alleen al om ervoor te zorgen dat we niet veroorzaken wat we juist willen voorkomen: een ongestoorde voortzetting van houding en beleid van het vorige college!

Bericht onder: Zonder categorie

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

april 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Meest recente berichten