Bezuinigingen en bananenschil

23 februari 2010

Het was direct na de zomer dat de raad de bestelling plaatste om begin 2010, in ieder geval vóór de verkiezingen, inzicht te krijgen in de mogelijke bezuinigingsmaatregelen voor de nieuwe raadsperiode. Nu ligt er dan een brief, maar nog steeds is er geen duidelijkheid.

Toegegeven, het college komt vóór de verkiezingen met een brief die gaat over de bezuinigingen. En OK, met het ambitieniveau van deze bezuinigingsoperatie (70 mln) is helemaal niks mis. Maar verder is de brief vlak, vaag en voorlopig. En zeker niet zoals we hadden afgesproken.

In het persbericht noemt het college het “een pakket van bezuinigingsmogeljkheden”. In feite is het een optelsom van categorieën bezuinigingen, met daar een bedrag aan geplakt zonder enige onderbouwing. Wat vooral steekt, is dat de brief geen enkele duidelijkheid geeft over wat er met de voorzieningen in de stad gebeurt.

Citaat onder het kopje ‘Voorzieningenniveau’: “In totaal beslaat dit deel van het bezuinigingspakket circa 30 miljoen Euro, de maatregelen zijn redelijk evenwichtig over de beleidsterreinen verdeeld.” Er wordt bezuinigd op voorzieningen, we hebben geen idee welke dat zijn, en de wethouder weigert ze toe te lichten! En dan wel doodleuk zeggen dat de maatregelen, die dus wel degelijk in nader detail bekend zijn, redelijk evenwichtig over de beleidsterreinen zijn verdeeld. Verstoppertje spelen?

Hier houd je dus zowel de raad als de stad in het ongewisse. Gaat het ook over de sociale voorzieningen? Als dat zo is, hadden we dat meteen willen weten! En er ligt wel degelijk een relatie met de bezuinigingen op de formatie, die in deze brief vooralsnog erg gematigd blijken (-/- 250 fte).

Want daar heb je precies de kern van onze campagne te pakken: we zullen met de risico’s van de grote projecten, minder geld uit Den Haag en meer uitkeringen ook veel forser moeten bezuinigen op personeel en efficiency, wil je de sociale voorzieningen in stand houden en forse lastenverzwaringen voorkomen. Te zachtzinnig omspringen met het één, levert problemen op bij het ander: kijk uit voor de bananenschil!

Bericht onder: Zonder categorie

1 reactie Voeg eigen reactie toe

  • 1. C.Rippen  |  18 maart 2010 om 16:18

    de webste GemeenteAnalyse.com geeft veel meer duidelijkheid
    over het wel en wee in groningen

    Een bedrijfseconoom en bedrijfsorganisator van de Suikerfabriek

    Vierverlaten (1960-1992)

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

maart 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meest recente berichten