Zegeningen

19 december 2006

De laatste tijd moet wethouder Dekker het wel eens ontgelden in mijn weblogs. En na de laatste commissie was er ook weer reden tot gemor, omdat zij in de richting van de CDA-fractie last van een ultrakort geheugen had. Maar nu heeft zij een inzet getoond, die veel goed maakt.

Eerst de mindere actie: neem een willekeurige fractie (stel: het CDA) die vragen stelt en suggesties doet aan het college over verkeersveiligheid bij een school (bijv. de Ploegschool in Hoogkerk). Stel je nou eens voor dat het college deze vragen negatief beantwoordt, en 4 weken later delen van de suggesties alsnog verwerkt in een eigen voorstel. Hoe reageer je dan?

a) verbolgen: welke gek heeft zoiets bedacht?, of

b) tevreden: het college heeft toch maar mooi onze suggesties overgenomen, of

c) narrig: de inhoud is OK, maar dit kán toch niet?!

Laat ik eerlijk zijn: bij mij overheerste het derde gevoel. Natuurlijk zijn we blij met het eindresultaat (”tel uw zegeningen”, zei wethouder Dekker nog), maar de manier waarop is natuurlijk puur slecht. Niet voor herhaling vatbaar!

Dan was er een tweede actie: het college stelt voor nu eindelijk een fietsbrug aan te leggen bij Leegkerk, over het Aduarderdiep. Een lang gekoesterde wens vervuld, iedereen tevreden, zou je zeggen. Toch niet: het CDA, en ook de PvdA, maar dan alleen in eerste termijn, vroegen zich af of ruim 8 ton gemeentelijk geld hier goed besteed is en of we met dat geld niet beter de fietspaden langs de Eikenlaan konden aanpakken.

Nou, je had het moeten horen: “dit heeft de raad altijd gewild” , “bent u dan tegen recreatie”, “wilt u deze laatste verbinding in het netwerk dan niet”, terwijl ik alleen maar vroeg om harde cijfers over het verwachte gebruik van de brug. Gefronste wenkbrauwen en een vage toezegging van de wethouder waren mijn deel: misschien kunnen we u die cijfers nog vóór de raad leveren, maar misschien ook wel niet. Dan weet je vaak wel hoe laat het is.

Maar….vanavond (19-12) vond ik in de mail een brief aan de raad met daarin wat cijfers over het gebruik van de brug. Niet veel, zeker geen harde gegevens over het recreatief gebruik. Maar veel belangrijker vond ik dat wethouder Dekker werk heeft gemaakt van onze wens, ook al kan ze, vanwege de beperkte tijd tussen commissie en raad, er niet volledig aan voldoen. Tel uw zegeningen! 

 

 

Bericht onder: Zonder categorie

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

december 2023
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meest recente berichten