Voor even dan

19 december 2009

Het doet toch wat met je, zomaar 25 cm sneeuw op je dak. Een vol wit sneeuwdek dat de hele stad bedekt; een prachtig plaatje!  En dat in een jaargetijde waarin we ons toch al vaak in een wolk van melancholie hullen. We knallen in een sneltreinvaart het jaar uit, met sneeuw, Kerst, de top 2000 en vuurwerk, maar waar staan we in januari?

Geen misverstand, ik zie ook heus wel de nadelen van de sneeuw, hoor! Scholen die dicht gaan, te laat op je werk komen, ouderen die nauwelijks op straat kunnen of durven. Die mooie nieuwe bussen van Qbuzz hebben ook al wat deukjes opgelopen en het is elke keer maar weer de vraag of je uit je parkeerplaats kunt komen.

Maar het was al weer zo lang geleden, en het is zo leuk om met je kinderen te sleeën, en het heeft ook wel iets samenbindends als je met z’n allen in het verkeer vastzit vanwege de sneeuw. Voor even dan.

Mijn punt gaat meer over de eindejaarsmelancholie die door de sneeuw nog wordt versterkt. Het is net of we ieder jaar weer vanaf half december alles uit onze handen laten vallen om massaal aan het terugkijken te slaan. De top 2000, de jaaroverzichten en de verkiezingen van beste politicus, sporter of wat al niet meer dragen daaraan bij. Je kan weinig doen, je kunt in die periode niks plannen. Je bent haast weer blij als het jaarlijkse schansspringen bij Garmisch-Partenkirchen zich aankondigt, want dan begint het ‘gewone leven’ weer.

Vergeef me, misschien heb ik het bovenomschreven gevoel meer dan andere jaren omdat er begin 2010 zoveel staat te gebeuren. Natuurlijk zijn er weer de gebruikelijke feestelijke nieuwjaarsborrels, maar deze zullen dit jaar zonder uitzondering in het teken staan van de komende verkiezingen. En we zullen ook weer onze vaste commissie- en raadsvergaderingen hebben, maar ook daar zal te merken zijn dat het campagnetijd is. En de politiek zal ook weer buiten het Stadhuis actief zijn, maar veel meer dan dit jaar gericht op het werven van stemmen.

Het is dus wel een groot contrast: in december vooral terugkijken en vanaf januari vooruitkijken en in één ruk doorstomen naar de verkiezingsdag op 3 maart. We zijn enthousiast, we willen zo veel en het is zo spannend! Ach, als ik er zo over nadenk is een periode van rust en bezinning, in de eigen vrienden- en familiekring nog niet eens zo gek. Voor even dan.

Bericht onder: Zonder categorie

4 reacties Voeg eigen reactie toe

 • 1. Ulfert Molenhuis  |  20 december 2009 om 23:11

  Beste Jan,

  Het heeft ook wel wat vind ik. Weinig auto- en fietsverkeer in de straten. Prachtige landschappen. Hier en daar nog een ijverig iemand om zijn straatje schoon te vegen. Maar wat vooral opvalt is dat mensen zo vriendelijk tegen elkaar zijn. Dat doet je dan weer goed! Het zou dus leuk zijn dat het tijdens de campagne af en toe even sneeuwde.

 • 2. AleksiiCum  |  29 juli 2015 om 20:09

  Не терпится рассказать незабвенные действиями от перипетии недавнего уик-энда. Прибыл ко мне с сибирской столицы товарищ побыть в гостях. Первое о чем он меня замолвил слово, имелось познакомить его с развратной жизнью столицы. Интим услуги находились обязательной содержанием. Я не являюсь частым гостем в подобных салонах, следовательно поспрашивал у информированных, куда-нибудь нам выехать. Первый таковой совет имелся сразу взят на вооружение, и мы враз отправились по подтвержденному адресу.http://www.sexpoza.org – У предпочтения возможностей растерялись глаза, так как секс досуг имелись в том пабе. Прежде я зачастую использовал уличными девками , но сейчас постиг, отчего сливки проститутки Москвы ютятся именно в салонах, ну или всего-навсего в данном помещении, где мы были. Непременно еще зайду туда.

 • 3. , , ,  |  23 oktober 2020 om 19:28

  MIZZ – Wildberries

 • 4. , , ,  |  13 mei 2021 om 14:02

  BISOU WildBerries

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

januari 2022
M D W D V Z Z
« Jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Meest recente berichten