Sinterklaas

21 november 2009

Het was me het weekje wel: op woensdag de raadsverkiezingen in de nieuwe gemeente Oldambt, op donderdag de bekendmaking wie president van Europa wordt en op vrijdag de intocht van Sinterklaas. Op het eerste gezicht een toevallige aaneenrijging van gebeurtenissen, maar is er een gezamenlijke noemer: er zit overal iets christen-democratisch in.

Allereerst de verkiezingen in Oldambt: natuurlijk de hartelijke felicitaties voor collegalijsttrekker Ricky van den Aker, die met een score van 16% voor het CDA 4 volle zetels in de wacht wist te slepen! Knap gedaan en ongetwijfeld een ticket voor collegedeelname. De PvdA bleef overigens ondanks stevig verlies ruim de grootste en mag daar de coalitievorming starten. We houden het in de gaten!

Ten tweede de president van Europa. Wordt-ie het nu wel of wordt-ie het nu niet? Balkenende heeft consequent aangegeven niet gevraagd te zijn en had dus ook geen moeite met lastige vragen van journalisten. Zo was hij niet teleurgesteld toen christen-democraat Van Rompuy de baan kreeg: “Je bent teleurgesteld als je iets wilt en ik was geen kandidaat.” Sommigen hadden liever gewild dat hij keihard had gezegd in Nederland te willen blijven als premier. Balkenende daarover: “Is het niet arrogant om te zeggen: ‘ik ben niet beschikbaar’ als je niet gevraagd bent?”

En als derde de intocht van de Sint.  Bij prachtig weer heb ik met mijn twee jongens de schepen van Sint en pieten gevolgd vanaf de nieuwe fietsbrug over het Reitdiep tot vlak bij de Plantsoenbrug, waar we vanaf een prachtig woonschip (dank!) een dito zicht hadden op al die vaartuigen. Het lijken er elk jaar wel meer te worden! Het was in ieder geval een prachtig gezinsfeest. En o ja, wat heeft dit dan met het CDA te maken? Nu wil ik de goedheiligman niet bij voorbaat tot mijn politieke stroming rekenen, maar geef toe, hij is katholiek!

Bericht onder: Zonder categorie

5 reacties Voeg eigen reactie toe

  • 1. Eelco Eikenaar  |  21 november 2009 om 21:32

    De Sint gaat in het rood gekleed, zegt dat wat? ;)

  • 2. David de Jong  |  22 november 2009 om 19:08

    Jan,

    Of je hebt vrijdag een privévoorstelling gehad of jij en je jongens waren er gewoon op zaterdag bij. Ik heb trouwens gehoord dat steeds meer orthodox katholieken op de ChristenUnie stemmen, maar ik ben er niet helemaal zeker van of de Sint orthodox is:)

  • 3. Betty de Boer  |  23 november 2009 om 13:50

    Heren, dat hij in het rood gekleed gaat is op zich geen hiele grote ramp, alhoewel een x een andere kleur mantel ik niks op tegen zou hebben (ik hoop nog steeds dat dat rood een x verkleurt naar Oranje of zo). Ik zal hem zijn geloof ook niet aanrekenen, ik heb er namelijk geen, en eens het blijft een prachtig feest.
    En Jan, je bent van harte welkom hoor ;-) Dank voor het compliment, gr Betty

  • 4. Jan Seton  |  25 november 2009 om 23:04

    @David: nog steeds scherp, ik zit een dagje te vroeg. Het was wel een privévoorstelling, vanaf het schip van Fijke en Betty!

  • 5. Sinterklaas Intocht 2014  |  26 oktober 2014 om 02:24

    Good day, i believe that i spotted you visited the weblog thus i came to return your want? . I’m seeking to to get concerns to increase my site! I guess it is alright to employ a few of . sinterklaas intocht 2014your thinking!

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

maart 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meest recente berichten