Rode waas

21 november 2006

Ik dacht dat ik een tijdje uit de lucht was met mijn weblog (campagne, begroting) maar wethouder Frank de Vries (PvdA) was nog langer stil. Maar nu, na maanden radiostilte is het dan weer zover, er is een logje aan zijn brein ontsproten en hoe! Hij neemt zijn oude hobby weer ter hand, ‘dit kabinet’ afkraken. Jammer eigenlijk, want het laat zien dat zijn kracht juist ligt in het lokale bestuur. 

De uitbarsting in zijn weblog is heel apart, omdat het normaal gesproken met Frank prima kersen eten is. Hij is zich aan het inwerken in de Smink-dossiers, kent de politieke kneepjes van het vak en houdt zijn raadscommissie over het algemeen redelijk tevreden.

Maar als het over ‘dit kabinet’ gaat, is het net of er een rode waas voor zijn ogen komt, die zijn zicht aanmerkelijk vertroebelt. Zo behelst zijn eerste kritiekpunt het kabinetsstandpunt over de Zuiderzeelijn. Daarbij vergeet Frank dat zijn eigen partij, de Partij van de Arbeid, hem op dit punt allang in de steek heeft gelaten, terwijl de CDA-fractie de snelle verbinding blijft omarmen. Over de Zuidelijke Ringweg heb ik in een eerdere weblog melding gemaakt van de acties van CDA Tweede Kamerlid Jan Mastwijk, maar PvdA, SP noch GL heb ik hierover gehoord. En die aardgasbaten zijn onder de Paarse kabinetten, waarin de PvdA de grootste partij was, toch ook niet naar het Noorden gegaan. Onduidelijk blijft waarom de PvdA daar landelijk nu opeens wel gevoelig voor zou zijn.

Nee, de oprisping van De Vries gaat niet zozeer om deze inhoudelijke punten, hij wil dit kabinet gewoon een rotschop verkopen. Gelukkig gaat De Vries daar niet over, maar de kiezer. En enig chagrijn van de kant van De Vries kan ik wel verklaren, nu het CDA in de peilingen hardnekkig de grootste blijft en de PvdA in een enkele peiling zelfs door de SP wordt opgegeten.

Ik zou zeggen: Frank, kop op, het zijn maar peilingen, op 22 november weten we meer. Maar laat die rode waas je blik niet vertroebelen.

 

 

 

 

 

Bericht onder: Zonder categorie

2 reacties Voeg eigen reactie toe

  • 1. ej  |  21 november 2006 om 23:09

    Eigenlijk heb ik die logjes van Frank de Vries nooit echt boeiend gevonden. Hij schrijft zoals hij vaak ook praat, een tikje nors en met weinig nuance. En hij laat zich nogal kennen met zijn gescheld op het kabinet. Maargoed, zijn jammere bijdrage is inmiddels overspoeld met spam. Rotzooi doet kennelijk andere rotzooi aantrekken. Als je niet was gaan schrijven over de log, had ik hem na 10 mei 2006 (de laatste keer dat daar iets nieuws te lezen viel) niet meer bekeken!

  • 2. Jan Seton  |  25 november 2006 om 16:58

    EJ, er zijn meer mensen die zijn logje hebben gelezen, maar waardering was er niet altijd. Ben benieuwd of hij nog eens een logje zal schrijven.

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

maart 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meest recente berichten