Slakkengang

08 november 2006

De trend was al een tijdje zichtbaar en werd in de commissie Financiën & Veiligheid over de begroting (8-11) weer bevestigd: dit college komt maar niet op gang, belangrijke stukken en discussies worden stelselmatig naar achteren geschoven. Behoedzaam manouvreren, zorgvuldig handelen zegt u? Nee, dit college is zo traag als een slak die afremt voor de bocht.

Je moet niet steeds op je eigen waarneming afgaan, maar het viel al snel op dat de lange termijnagenda voor oktober, november en december weinig voor de raad in petto had. Daarnaast staat de commissie Beheer & Verkeer (wethouders Dekker en Visscher) qua belangrijke onderwerpen al maanden droog.

Daaroverheen een mail van een betrokken steunfractielid over de portefeuille van wethouder Van Schie (PvdA): “Er wordt wel heel veel doorgeschoven!”. En inderdaad, de notitie over het vrijwilligerswerk werd over de begroting heen getild en ook veel andere discussies (o.a. over de WMO) moeten in december plaatsvinden.

Dat wordt dan een drukke maand, want ook wethouder Dijkstra (PvdA) en wethouder Verschuren (SP) verwezen in de begrotingscommissie naar stukken die in december of nog later zouden worden aangeleverd. En we hebben maar drie vergaderweken!

De conclusie is dat dit college wel heel erg langzaam op gang komt. Waar ligt dat nou aan? Ik heb geen idee. Dit college heeft toch een werkbare meerderheid in de raad, dus daar hoef je je in principe geen zorgen over te maken. En de ambtenaren zijn toch ook niet gestopt met produceren toen het linkse college aantrad? Of zitten de nieuwe wethouders er niet genoeg bovenop?

Zoals gezegd, ik weet het echt niet. Maar ik weet wel dat de raad niet in staat zal zijn de voor december aangekondigde stukkenstroom te verwerken. Of we gaan het afraffelen of we gaan (weer) uitstellen. In beide gevallen geen aanlokkelijk vooruitzicht. Hoe dan ook, voorlopig gaat dit college met een slakkengang richting 2007. 

 

Bericht onder: Zonder categorie

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

april 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Meest recente berichten