Vereende krachten voor ringweg?

01 november 2006

De ringweg, en dan vooral de zuidelijke ringweg, is ‘hot’. Het CDA in de Tweede Kamer roert zich tegen minister Peijs (CDA) en ook onze eigen Tonnis Musschenga (CDA) wil wel een stap harder lopen om een verkeersinfarct rond de Stad te voorkomen. Is het bij iedereen hot? Nee, het CDA-loze college van B&W in Groningen loopt nog niet zo hard.

CDA Tweede Kamerlid Jan Mastwijk heeft zich erin vastgebeten: er moet en er zal geld komen voor de aanpak van de zuidelijke ringweg. Via een motie die hij aan de andere grote partijen heeft gestuurd wil hij een meerderheid voor deze kwestie organiseren. Hulde! Na de stellingname voor de snelle treinverbinding is dit de tweede keer dat het CDA in Den Haag zich hardmaakt voor de terechte bereikbaarheidswensen van het Noorden, waar anderen afhaken.

En ook provinciaal vindt Mastwijk gehoor. Gedeputeerde Tonnis Musschenga (CDA) heeft wel oren naar een versnelde aanpak van de zuidelijke ringweg, omdat GS ook wel inzien dat nu niet ingrijpen op korte termijn zal leiden tot (nog) meer files en (nog) minder doorstroming. Want naast de bekende problemen op de A28 (vanuit Assen) en de westelijke A7 (vanaf Drachten) krijgt nu ook de oostelijke kant van de A7 (vanaf Hoogezand) met steeds meer files te maken.

En lokaal dan? In de begrotingsvoorstellen voor 2007 wordt niet bar veel geld uitgegeven aan autoinfrastructuur. Is ook niet te verwachten van een college waarin GroenLinks-wethouder Dekker zowel over het asfalt als over het geld gaat. De fietsers worden goed bedeeld, de bussen moeten van de Grote Markt, allemaal heel aardig, maar daar los je de toenemende bereikbaarheidsproblemen van de Stad niet mee op.

Overigens zal het college wel weer naar het kabinet verwijzen, zoals zo vaak. Juist dat probleem gaat de motie van Jan Mastwijk oplossen, als de Pvda en de VVD in Den Haag de Groningse wensen tenminste ook serieus nemen.

 

 

Bericht onder: Zonder categorie

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

maart 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meest recente berichten