Geen risico met GroenLinks

27 oktober 2006

Gisteren heb ik het kieskompas (www.kieskompas.nl), het intelligentere broertje van de Stemwijzer gedaan. Geen verrassingen hoor, in het kwadrant kwam ik precies op ‘CDA’ uit. Interessanter was dat het kieskompas ook aangaf waar ik het beste niet op kan stemmen: “U bent het verst verwijderd van de standpunten van GroenLinks”. En dat zet je toch aan het denken…

Ik heb de laatste tijd namelijk best goede ervaringen met GroenLinks. Neem nou de discussie over het asbest in de Oosterpoort. Daar refereerde GroenLinks-fractievoorzitter Drewes de Haan aan een eerder debat waarin wij beiden tot de conclusie kwamen dat steeds meer mensen een risicoloze samenleving eisen, dat die samenleving niet haalbaar is en dat het ook onwenselijk is als overheid daarnaar te streven. Een mooi principieel bestuurlijk geluid, dat daardoor tegelijkertijd niet altijd even populair zal zijn bij dat deel van onze burgers, dat risico’s graag zo veel mogelijk door de overheid afgedekt ziet. Een opvatting ook die niet alleen van pas komt bij kwesties als de Oosterpoort, maar ook z’n waarde kan hebben in de discussie over de beveiliging van de Martinitoren.

En we hebben beiden de wens de geluidsoverlast door auto’s in de Nieuwstad tegen te gaan. Ik geloof dat onze opvattingen over prostitutie niet atijd op één lijn liggen, maar in deze kwestie hebben we elkaar gevonden. GroenLinks wil de auto’s in de Nieuwstad verbieden omdat ze auto’s eigenlijk het liefst helemaal zouden verbieden, en wij zijn van mening dat we ook met de andere bewoners van de Nieuwstad, jong en oud, rekening  moeten houden.

Wat moet ik dan met het advies van het Kieskompas om mijn heil vooral niet te zoeken bij GroenLinks? Ach, ik weet toch al wat ik ga stemmen; laat ik deze partij en haar sympathieke volksvertegenwoordigers dan pragmatisch benaderen en hen links laten liggen als ze weer eens doorschieten in hun wens de hele stad tot een natuurgebied te maken, en hun steun koesteren als ze goede ideeën over risico’s en geluid met ons delen.

 

 

 

Bericht onder: Zonder categorie

3 reacties Voeg eigen reactie toe

  • 1. Ulfert Molenhuis  |  29 oktober 2006 om 22:55

    Beste Jan,

    Leg er maar een paar hoge verkeersdrempels in. De prosituees zullen je dankbaar zijn en de overlast is ook voor omwonenden,. zoals de bewoners van het verzorgingshuis, sterk verminderd.
    Dat onoplettende klanten dan mogelijk schade oplopen, is hun probleem. De politie zoui ook bekeurend kunnen optreden, want geluidshinder door auto’s is toch strafbaar?

  • 2. Jan Seton  |  01 november 2006 om 12:56

    Ja, Ulfert, de boel hoeft niet perse op slot, als de overlast maar verdwijnt. Verkeersdrempels kunnen misschien helpen, maar handhaving door de politie lijkt me gezien prioriteit en capaciteit een lastige.

  • 3. Ulfert Molenhuis  |  04 november 2006 om 22:04

    Beste Jan,

    Ik lees in de krant dat je steeds meer bijval krijgt om de Nieuwstad autovrij te maken en dat is goed nieuws. Overigens: volgens mij hebben de de dames niet te klagen over politietoezicht. De prioriteit is er al, maar er komt een taakje bij daar.

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

maart 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meest recente berichten