Citaten 2008

30 december 2008

Aan het einde van 2008 zijn er nogal wat verrassingen uit de hoge hoed gekomen. Niet alleen het jaar wisselt, maar de raad nam of neemt ook afscheid van de fractievoorzitters van PvdA, SP en de Stadspartij en ook de voorzitter van de raad vertrekt. Veel nieuwe gezichten dus, volgend jaar. Maar voordat we daar weer induiken eerst nog traditiegewijs mijn opsomming van de meest interessante citaten uit het afgelopen jaar (in chronologische volgorde):

“Om nou het symbool van onze stad om te toveren tot een Chinese lampion, dat gaat ons te ver!” De Jonge Socialisten hebben niets tegen China, maar zijn†fel tegen†het plan om de Martinitoren met duizenden lampions te versieren.

“Als je ze even aanraakt, sluiten ze zich” CDA’er Jan Seton hekelt het gedrag van PvdA, SP en GroenLinks die bij enig weerwerk direct de gelederen sluiten.

“Waar hebben we het dan nog over?” CU-raadslid Inge Jongman vindt het te gek voor woorden dat het college al vůůr de raadscommissie een besluit heeft genomen over de locatie van de nieuwe Sociale Dienst.

“Niets doen bleek politiek onverstandig, het juiste doen politiek onmogelijk” D66-leider Elco van der Wilt schetst het dilemma over de invoering van de 25%-norm voor studentenhuisvesting en de effecten ervan.

“Er is sprake van een onhandige samenloop van omstandigheden” In eerste instantie verwijst burgemeester Wallage bij de stadionbrand in de Euroborg naar de omstandigheden. Later geeft hij toe dat er ook aan de kant van de gemeente fouten zijn gemaakt.

“Er lijkt hier dus sprake van enige hardhorendheid aan de kant van de gemeente” PvdA’er Jan Spakman gebruikt het understatement van het jaar voor de opstelling van verkeerswethouder Karin Dekker (GL)†in de kwestie Steentilstraat/Diepenring.

“Dat komt nog wel” Toen nog fractievoorzitter van de SP Jasper Schaaf reageert in juni op aantijgingen dat de SP onvoldoende SP-geluid laat horen.

“In veel andere steden in binnen-†en buitenland lukt het wel om grote delen van de stad af te sluiten voor autoverkeer. Waarom is dit zo veel moeilijker in Groningen?” GroenLinkser Harrie Miedema begrijpt er geen snars van dat het het linkse college weer niet is gelukt een autoloze zondag te organiseren.

“We zijn gewoon niet groot genoeg” Geert Spieker (Stadspartij) is reŽel genoeg om toe te geven dat de Euroborg nooit de 40.000 stoeltjes kan halen die nodig zijn voor het WK 2018.

“Geen FingerspitzengefŁhl, maar natte vingerwerk” CDA’er Jan Seton hekelt het parkeerbeleid van de afgelopen jaren, dat te weinig op betrouwbare feiten en tellingen is gebaseerd.

“Let goed op welke vrienden je uitkiest” Mattias Gijsbertsen (GL) ziet dat het CDA in de flatscreendiscussie last heeft van de forse uitspraken van de VVD in de pers.

“Ze zijn de keuken vergeten” Spieker constateert dat er veel extra geld nodig is voor de inventaris van het Forum.

“Je moet voorkomen dat Stadjers hun burgemeester bedoelen als ze het over d’Olle Grieze hebben” burgemeester Jacques Wallage (PvdA) kondigt in december zijn vertrek op 1 juli 2009 aan.

Tot zover deze niet uitputtende en zeker niet objectieve opsomming van citaten uit 2008. Voor iedereen veel heil en zegen in 2009!

Bericht onder: raad

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

januari 2022
M D W D V Z Z
« Jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Meest recente berichten