Imagoschade

15 augustus 2008

Met verbazing heeft de SP kennis genomen van de onrust die is ontstaan onder chauffeurs van Arriva in de stad Groningen. Volgen een aantal vragen over schending van de CAO, arbeidsproductiviteit en afspraken waar Arriva zich aan moet houden. En dat voor een gemeenteraadsfractie. De SP is nu wel echt helemaal het spoor bijster.

Het is niet de eerste keer dat de SP vakbondsachtige vragen stelt. Het is nu eenmaal een vakbondsachtige partij, die op een vakbondsachtige wijze is georganiseerd, daar goed werk mee verricht en ook veel succes mee heeft. Maar nu zijn ze toch echt doorgeschoten:

Wat het college vindt van het bericht van Arriva om afgesproken loonsverhogingen ter discussie te stellen, of dit een schending van de CAO is, of het college misschien ook vindt dat minder ADV leidt tot een hogere arbeidsproductiviteit en nog het allermooist: of het college Arriva hier via het OV-bureau ook op wil aanspreken; het zijn vakbondsvragen, maar wat heeft de SP-gemeenteraadsfractie of het college van B&W hier nou toch in den vrede mee te maken?!

Interessant is hoe je deze vragen moet uitleggen. Is de SP van mening dat de vakbonden het niet aankunnen en steun uit de gemeenteraadsbankjes nodig is? Verwacht de SP dat het college zich gaat mengen in een CAO-conflict, of nog sterker, daarin partij kiest? En breder: heeft deze fractie geen gemeentelijke vragen meer te stellen?

Aan het eind van de vragen informeert de SP nog naar het risico op beschadiging van het imago van het OV en dat zou dan ook de link met de verantwoordelijkheid van het gemeentebestuur zijn. Dat terwijl je je naar mijn mening, als het om het gemeentelijk belang gaat, vooral zorgen moet maken over de vraag of we niet weer een staking krijgen waardoor veel Stadjers de bus moeten missen (of dit nou de schuld is van de directie of de chauffeurs). Dat is pas schade!

Neem me niet kwalijk, ik ben ook vakbonds- en GO-lid en heb natuurlijk gevoel voor rechten van werknemers, maar ik heb er alle vertrouwen in dat CNV en FNV dit goed aanpakken. Wij gaan niet over een arbeidsconflict en dat is maar goed ook! Ieder z’n vak en schoenmaker blijf bij je leest. Het moet toch niet gekker worden!

Bericht onder: Bestuur, raad

1 reactie Voeg eigen reactie toe

  • 1. Weblog Eelco Eikenaar &ra&hellip  |  15 augustus 2008 om 22:18

    [...] De verbazing is groot bij CDA-fractievoorzitter Jan Seton. Wat is het geval? Arriva schend wat afspraken en zorgt voor onrust onder het personeel. Maar de verbazing van Seton gaat niet daar over. Nee, hij maakt zich druk over de SP vragen daarover. De SP is volgens hem nu echt helemaal het spoor bijster. We zouden het goede werk van de vakbond er mee ter discussie stellen. Vreemd dat iemand die zichzelf gevoel voor de rechten van werknemers toedicht niets van één van de kerngedachtes van de vakbond heeft begrepen: samen staan we sterk. Volgens Seton gaan de vragen over een onderwerp waar de gemeente niets mee te maken heeft. Nu zit de gemeente in het OV-bureau. Maar het is waar dat de overheid door privatiseringen steeds minder over het busvervoer te zeggen heeft. Dat is al vervelend genoeg, het OV is er niet beter door geworden. Niet onze keuze maar meer één waar we het CDA op aan kunnen spreken. Overigens geen reden om onze handen helemaal van het OV af te trekken. [...]

Plaats uw reactie

Verplicht

Verplicht, verborgen

Trackback dit bericht  |  Voeg RSS link toe


Kalender

maart 2024
M D W D V Z Z
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meest recente berichten