Archief van november 7th, 2007

St. Maarten

Waar Geert Spieker in het begin van zijn raadscarričre door sommigen werd versleten voor iemand die alleen iets zinnigs zou kunnen zeggen over zaken die met voetbal te maken hebben, heeft hij zich in de laatste jaren ontpopt als een veel breder raadslid. Hoewel zijn inspanningen niet altijd worden beloond (Poeleplein, Poraver) blijft hij zich inzetten voor de goede zaak. Nu heeft hij zich zelfs over Sint Maarten ontfermd…Geert Spieker heeft als geen ander raadslid de ombudsfunctie naar zich toegetrokken. Iedereen kent hem en hij wordt om de haverklap gebeld over grote en kleine problemen overal in de Stad, en weet dat met zijn beperkte ondersteuning te organiseren. Geen gemakkelijke klus als je bedenkt dat hij al langere tijd de kar in z’n eentje moet trekken.

Toch levert het ook leuke dingen op, zoals de vragen die hij vanmiddag aan het college gaat stellen over de dag waarop we in de stad St. Maarten vieren. Want 11 november valt dit jaar op een zondag en wat doe je dan? Het DvhN heeft vanmorgen een inventarisatie gepubliceerd, waaruit inderdaad verschillen per wijk naar voren komen. En ik hoor in de wijk dat er door moeders onderling afgesproken wordt wanneer ze langs de deuren gaan.

De vragen van Geert lijken me dus terecht, al kun je je afvragen wat de gemeente daaraan kan of moet doen.

Mij lijkt de oplossing die bijvoorbeeld in winkelcentrum Paddepoel wordt gekozen de meest voor de hand liggende: de winkels op zaterdagavond open, zodat de kinderen op 10 november zowel de straten als de winkels langs kunnen gaan. Zondag rust en maandag geen gedoe.

Maar de GCC adviseert bijvoorbeeld anders en wil dat de kinderen op 12 november langs de winkels gaan. Dat levert in het uiterste geval een wel erg langgerekt volksfeest op en dat lijkt me ook weer niet zo handig. Spieker gaat mee met het GCC en wil St. Maarten ook op maandag doorzetten.

Eigenlijk hoop ik dat het door een oproep van de gemeente of, nog beter, door het zelfregulerend vermogen van de maatschappij zo uitvalt dat we het Sint Maartensfeest op zaterdag kunnen concentreren. Anders is het drie dagen lang hetzelfde liedje.

 

 

 

 

 

 

6 reacties november 7th, 2007


Kalender

november 2007
M D W D V Z Z
« Okt   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Berichten per maand

Berichten naar categorie