Archief van november 3rd, 2007

Meerwaarde

In de afgelopen raadsvergadering is er gesproken over de bestuursvorm Meerstad. Een redelijk stevige discussie in de commissie wees er al op dat er in de raad wel eens pittig gedebateerd kon gaan worden, en dat gebeurde ook. Hoe kan het dan dat er in de papieren media niet en in de overige media nauwelijks over is bericht?

Het was een debat zoals we al te lang niet meer hadden gehad: tegenstrijdige stellingnames, principiėle standpunten, gevaarlijke moties. En er gebeurde nogal wat: de PvdA vroeg een schorsing aan, het CDA een hoofdelijke stemming en uiteindelijk werd een door burgemeester Wallage (PvdA) in zware bewoordingen ontraden VVD-motie met steun van zijn geestverwanten in de raad aangenomen.

Toegegeven, het was een complex debat en er gebeurde van alles tussen de regels door. Er was sprake van hogere (en ook lagere) politiek, het ging over inhoud en het ging over personen. Hoe dan ook, tijdens de etenspauze werd er druk gespeculeerd over wat hiervan in de krant zou komen: het stoken van VVD en CU, de twijfel bij de PvdA of de motie die ondanks tegengas van Wallage en hoofdelijk stemmen toch werd aangenomen?

Niets van dat alles, het blijft tot nu toe akelig stil in de kranten. Wat zegt het nou dat een debat dat de raad zó bezighoudt, blijkbaar moeilijk is weer te geven in een krantenbericht of een column?

Volgens mij zegt het dat de raad wel eens met dingen bezig is, die in de stad niet sterk leven, maar wel moeten worden besproken. Het hoort er gewoon bij, ook voor dķe discussies zijn we als raadsleden ingehuurd. Maar jammer blijft het wel, dat gebrek aan publicitaire meerwaarde. Want van links tot rechts willen we graag laten zien wat we doen voor de stad.

2 reacties november 3rd, 2007


Kalender

november 2007
M D W D V Z Z
« Okt   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Berichten per maand

Berichten naar categorie