Archief van juli 13th, 2007

Gerommel in de PvdA

Het reces is aangebroken, maar niet voor de PvdA-fractie. Na een eerste uitspatting van een museumdirecteur uit Rotterdam krijgen ze er nu, over de helft van de Stadspagina, van langs van niet de minste partijprominenten. Met foto in beeld gebracht, het Natuurmuseum als achtergrond en ‘opstand’ in de kop. Het is komkommertijd, maar toch. Wat gebeurt er allemaal?

Voorlopig geen vakantie voor de grootste fractie in de raad, want gerommel in de partij. Men wil uitleg over het besluit tot sluiting van het Natuurmuseum, en daarbij worden en passant ook het Blauwe Dorp en het RO/EZ-onderzoek meegenomen. Er is te weinig uitleg, men moet teveel uit de krant lezen. Maar ook inhoudelijk houdt het draagvlak voor de standpunten rond het Blauwe Dorp en het Natuurmuseum niet over.

Op eieren lopen dus, en dat valt niet altijd mee. De afdelingsvoorzitter wordt geconfronteerd met een pittige brief gericht áán het bestuur, maar óver de raadsfractie. Voorzitter verwijst door, fractie houdt af. Woordvoerster Karin Hazewinkel ziet het niet als haar taak brieven te beantwoorden die niet aan haar zijn gericht, ook al gaan ze over besluitvorming in en door de fractie.

Een enigszins formele reactie, maar misschien niet onverstandig. Zeker als je in het nauw zit, kan zo’n houding uitkomst of in ieder geval uitstel bieden. Maar over dat uitstel heb ik me wel verbaasd. De briefschrijvers stellen volgens het krantenbericht voor om kort na de herfstvakantie een extra ledenvergadering te beleggen.

Kort ná de herfsvakantie? De herfstvakantie loopt van 13 tot 21 oktober, dus die ALV zou op z’n vroegst eind oktober plaats kunnen vinden. En al die tijd de nu ontstane heibel laten voortduren? Ik betwijfel of de gemoederen zullen bedaren door het enkel vastleggen van een datum.

Het Blauwe Dorp is al gered, en voor het Natuurmuseum kan de redding nog op tijd zijn, want vóór 1 januari, maar het RO/EZ-onderzoek start al in september; gaan de PvdA-leden zich er dan nog eind oktober over uitspreken? Ik ben misschien wel de laatste die de PvdA zou moeten adviseren of van wie ze advies zouden aanvaarden, maar ik zou dit soort dingen niet laten voortduren. Hier geldt wat we ook altijd tegen het college zeggen: brieven niet te lang laten liggen!

 

 

 

3 reacties juli 13th, 2007


Kalender

juli 2007
M D W D V Z Z
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Berichten per maand

Berichten naar categorie