Archief van juni 21st, 2007

Dino

Je zag het al in de afgelopen raadsvergadering: het was de raad waarin de rekening werd vastgesteld, maar de bespreking van één van de andere specifieke onderwerpen, het Natuurmuseum, trok alle aandacht. Komende woensdag hebben we het Voorjaarsdebat. Maar ook daar zijn niet de minste onderwerpen aan toegevoegd, zoals het onderzoek RO/EZ, het Blauwe Dorp en het Groninger Forum. Is er in onze flitsende beeldcultuur nog aandacht voor de grote lijnen?

Van huis uit ben ik een generalist, ik houd me graag met veel dingen tegelijkertijd bezig, weet van veel weinig en van weinig heel veel. Natuurlijk verdiep ik mij wel eens in een bepaald dossier, maar mij blijven de grote lijnen en de (middel-)lange termijn boeien. Dit in tegenstelling tot de korte klap, ad hoc-beslissingen en details, die ontegenzeglijk voor een oppositiepartij mogelijkheden bieden en waar we ons dan ook wel eens aan bezondigen.

Bij het Voorjaarsdebat gaat het om de staat van de Stad en het stadsbestuur, toekomstplannen. Grote lijnen, kaders, visie. Het is waar je door de kiezer voor bent ingehuurd, maar waar diezelfde kiezer zich meestal niet zo druk om maakt. Voor hem of haar is veel belangrijker hoe zijn/haar omgeving eruit ziet, hoe veilig het is en hoeveel geld hij of zij kan besteden.

Ik ben daarom benieuwd hoe het woensdag gaat uitvallen: blijft het Voorjaarsdebat overeind of gaat het -net als het debat over de rekening – ten onder in het geweld van specifieke onderwerpen als het onderzoek RO/EZ, het Blauwe Dorp en het Forum. En stel dat dat laatste het geval is, hoe erg is dat dan?

Voor mij is het geen issue, ik zal me tot de laatste snik blijven inzetten voor de algemene beschouwingen, maar misschien word ik op dat punt langzamerhand wel een politieke dino.

 

Reageer juni 21st, 2007


Kalender

juni 2007
M D W D V Z Z
« Mei   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Berichten per maand

Berichten naar categorie