Archief van juni 14th, 2007

De oude SP

Sinds de Socialistische Partij ruim een jaar geleden, gesteund door 2 extra raadszetels, het college binnenstapte, is het onwezenlijk stil in het stadhuis. Qua volume, omdat Rosita van Gijlswijk, intussen kamerlid geworden, altijd veel decibels met zich meebracht, maar ook omdat zij tenminste iets zei. Nooit gedacht dat ik daarnaar terug zou verlangen.

Een tijd lang heb ik gedacht dat het echt gedaan was met de activistische boodschap van de SP, maar ik heb nu gemerkt dat zij met Agnes Schlebusch in ieder geval nog iemand in huis hebben die het vertrouwde SP-geluid vertolkt. Zij slaagt erin om, als het gaat over uitkeringen of over financiėn of over een combinatie van die twee, telkens weer herkenbare SP-punten naar voren te brengen. En ze doet dat in een heldere taal, die ook voor niet-ingewijden valt te begrijpen. Dit levert haar als kersvers raadslid veel waardering op.

Maar verder is het momenteel schraalhans keukenmeester bij de SP in de raad. Veel bestuurlijk correcte teksten, veel steun voor het college, weinig ‘aksie’. Zo’n bijdrage als bijvoorbeeld bij de kwestie Europapark was onder Rosita en Peter (Verschuren, nu wethouder) onvoorstelbaar geweest. Ik vraag me af hoe lang de eigen achterban dit nog duldt in ruil voor deelname aan een door de PvdA gedomineerd college.

Laat ik eerlijk zijn: natuurlijk herken ik als voormalige coalitiepartij wel iets van deze opstelling, maar a) is bij de SP het contrast met de vorige periode wel erg groot en b) laat de altijd ijverige GroenLinks-fractie zien dat er best iets valt te maken van een positie als coalitiepartij.

Is de SP zijn streken dan helemaal kwijt? Nee: nadat het rapport over het Blauwe Dorp bekend werd heeft de SP daar direct folders verspreid waarin zij de credits volledig naar zich toe trekt, terwijl iedereen weet dat SP en CDA hier al die tijd broederlijk samen ten strijde zijn getrokken en ook Linda Voortman (GL) credits verdient. Geen woord hierover natuurlijk. Dit soort ‘aksie’ mag van mij achterwege blijven.

3 reacties juni 14th, 2007


Kalender

juni 2007
M D W D V Z Z
« Mei   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Berichten per maand

Berichten naar categorie